10 milyonluk Azerbaycan'ın da tek seçeneği Recep Tayyip Erdoğan’dır

10 milyonluk Azerbaycan'ın da tek seçeneği Recep Tayyip Erdoğan’dır

Karabağ Gazisi İbad Hüseynli 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi kaleme aldığı mektupta, Cumhurbaşkanlığı seçiminin, Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşları için hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Azerbaycan milli kahramanı İbad Hüseynov yazdığı mektupta; “Türkiye'deki seçmenlere seslenerek onları, "Türk dünyasının "ölüm-kalım" meselesi olan karşıdaki tarihi tercihlerde Osmanlı İmparatorluğu'nun ve Atatürk Cumhuriyeti'nin şöhretini kendisine döndüren Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeye çağırıyorum.” Dedi

İşte o mektup;

“İKİ BAŞKOMUTANIMIZIN HANKENDİ’DEKİ GEÇİT TÖRENİNİ BİZE ÇOK GÖRMEYİN:

TARİHİ SEÇİM“

Ben bir askerim. Ama 25 yıldır sevimli silahımdan ayrı düşmüşüm. Silaha sarılması gereken savaşçının, özellikle de istihbarat askerinin günlerin bir günü tüfeğini kalemle değiştirmesi gerektiğinin de anlayışla karşılanacağını umarım. İtiraf edeyim ki; fikirlerimi, düşüncelerimi kaleme alıp insanlara ulaştırmak konusunda aklımdakileri kolayca aktarabilen biri değilim. Ama bugün kimin ne tepki vereceğini tartmadan milletim ve devletim için olmazsa olmaz makamı yetiştiğini fark ederek bir an bile tereddüt etmeden şimdi okuyacağınız bu satırları yazmaya karar geldim.

Bir hafta sonra Türk dünyası için ölüm- kalım savaşına ayak konulacak. 24 Haziran'da 80 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kendilerine yeni cumhurbaşkanı seçmek için sandık başına geçecekler. Soru edilebilir, “ey İbad Hüseyin, sen iliğine - kanına kadar Türk olsan bile, seçmen değilsin ve sandıktan kimin çıkacağını beklemekten başka elinden bir şey gelir mi” denebilir. Bence, bu tarihi noktada elimizden ne gelirse onu yapmamız gerekir. Bu yüzden tüm varlığımla 24 Haziran seçimlerinin Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşları için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. 24 Haziran'da sadece Türkiye'nin değil, Azerbaycan da dahil olmak üzere, genel olarak Türk dünyasının kaderi konusuna açıklık getirilecek. Bu nedenle kişisel ilişkilerim aracılığıyla Türkiye'de yaşayan dostlarıma, silahdaşlarıma, meslektaşlarıma 24 Haziran'da atılacak adımlar konusunda fikirlerimi getirdim, karara vardım ki, aynı zamanda basın üzerinden de Türk milletine ayrıca başvuruda bulunayım.

Bir şey gün gibi ortadadır. İkiyüzlü dünya Erdoğan Türkiye'sinin günbegün artan nüfuzunu ve küresel ölçekli oyuncuya dönüşmesini hazmedemiyor ve her yolla onu çöktürmek, hak yolundan saptırmak için çeşitli sinsi planlar yapıyorlar. Ama Türkiye bu planların hepsini bertaraf edebilmektedir ve Erdoğan'ın Türk dünyası karşısında eşsiz hizmetleri hesabına bu senaryolar defalarca ifşa olundu. 24 Haziran Türkiye'ye karşı birleşenler için son ve kesin hamle anlamı taşıyacak. Odur ki, Türkiye'deki kardeş ve bacılarımıza seslenerek onları Türk dünyasının "ölüm-kalım" meselesi olan karşıdaki tarihi tercihlerde Osmanlı İmparatorluğu'nun ve Atatürk Cumhuriyeti'nin şöhretini kendisine döndüren Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeye çağırıyorum. Onlar bunu unutmasınlar ki, 10 milyonluk Azerbaycan'ın da tek seçeneği yalnız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bence, “Bir millet, iki devlet” anlayışı için en doğru seçim de sadece budur. Önümüzde yapılacak çok işler, aşılacak zirveler var. Erdoğan soyadına yakışır şekilde Türkiye'yi dünyanın en güçlülerinden biri yapıyor ve yapacak. Biz birlikte Türkiye'deki anti terör operasyonlarına destek verdiğimiz gibi, inşallah yakında Azerbaycan topraklarını işgal edenleri de süpürüp geldikleri yere kadar kovalayacağız. O zaman Hankendi'de yapılan zafer geçit töreninde da inşallah Recep Tayyip Erdoğan'la İlham Aliyev omuz omuza adımlayacaklar. Bir milletin iki devletinin iki Başkomutanın birlikte zafer geçidini bize çok görmeyin! Türk Dünyasını böyle bir tarihi zaferden mahrum etmeye kimsenin hakkı yoktur.

Ben çok nikbinim (iyimserim). Eminim ki, kardeş ülkenin vatandaşları doğru tercih edecek ve bizler sadece Erdoğan'ı değil, muhteşem bir zaferle birbirimizi tebrik edeceğiz. Rabbim bu galibiyeti bizden esirgemesin! Yüce Allah Türk dünyasının yar ve yardımcısı olsun inşallah.


Türk Dünyasının Kahraman evladı, Bir Milletin İki Devletinin Askeri

Karabağ Gazisi İbad Hüseynli

Türk dünyasının Kahramanı Gazi İbad Hüseynov kimdir?

18 Ekim 1970’te Karabağ’da doğmuş, ortaokulu bitirdikten sonra askere gitmiş, Kara Yanvar olayları meydana gelince de çeşitli protestolar ve açlık eylemi yapmıştır. Rus ordusu içerisinde oluşturduğu karışıklıklardan dolayı 4 ay erken terhis edilmiştir. Yurduna döndükten sonra ilan edilmemiş Karabağ Savaşı’na gönüllü olarak katılmış ve bir istihbarat birliğinin komutanlığına getirilmiştir. Dağlık Karabağ topraklarının bir bölümünün korunup saklanmasında, Ermenilerin Kür Nehri kıyılarına çıkmalarının önlenmesinde üstün hizmetleri olmuştur. 1993 Haziran’ında, gerçek adı Monte Melkonyan olan ASALA liderini öldürmüş aynı yıl Aralık ayında operasyon dönüşü sırasında Anti tank mayınına düşerek ağır bir şekilde yaralanmış ve 28 gün komada kalmıştır. Uzun süre gördüğü tedavi sonrasında, doktorunun bütün muhalefetine rağmen savaş bölgesine dönmüştür. 1994’yılında Haydar ALİYEV, onun hizmet ettiği birliğe gitmiş ve kendisine “Sengerde Milli Kahraman” adını verdiğini duyurmuştur. 1994 yılı 9 Ekim’inde de “Azerbaycan Bayrağı Nişanı” ile ödüllendirilmiştir.