26 Nisan KUMPASI’nın kilidi ‘içeriden’ mi açıldı?

26 Nisan KUMPASI’nın kilidi ‘içeriden’ mi açıldı?

EGM'nin, FETÖ’cü Gizli Tanık GARSON’un “servis/teslim ettiği” dijitallerdeki FİŞLEME listelerine dayanarak Bakanlık kararıyla 26 Nisan 2017’de açığa aldığı 9103 kişilik listeye yönelik tartışmalar alevlenirken AVAZTÜRK ilginç ayrıntılara ulaştı.

FETÖ’cü Gizli Tanık GARSON’un, 18 Nisan 2017 günü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek “FETÖ’ye dair önemli bilgiler vermek istediğini” belirterek teslim ettiği dijital verilerdeki FİŞLEME listelerinden yola çıkılarak, İçişleri Bakanlığı kararıyla açığa alınan 9103 kişi ile ilgili tartışmalar sürerken, AVAZTÜRK’ün, “200 bini aşkın Emniyet mensubunun isminin bulunduğu dijitallerin FETÖ’nün GARSON üzerinden servis ettiği bir KUMPAS olduğu” yönündeki yayınlarını destekleyen yeni detaylar ortaya çıktı.

Bilindiği gibi 9103 Emniyet mensubu, FETÖ’cü Gizli Tanık GARSON tarafından “servis/teslim edilen” dijitallerdeki FİŞLEME listelerinde “FETÖ’ye yakın ya da sempati duyan” gibi kodlamalar sebebiyle Bakanlık tarafından açığa alınmıştı. Bir yandan, bu karar muhataplarına bile tebliğ edilmeden, listedeki 9103 kişinin TC kimlik numaraları dahil özlük bilgileri anında basına servis edilmiş öte yandan da GARSON’un büyük bir operasyonla yakalandığı yönünde medya manşetlerini süsleyen haberler servis edilmişti.

AVAZTÜRK yaptığı araştırmalar ve GARSON’un Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifade tutanaklarıyla bu iddiaları çürütmüş, FETÖ’cü Gizli Tanık GARSON’un 18 Nisan 2017 günü savcılığa müracaat ederek dijitalleri kendi teslim ettiğini, savcılık belgeleriyle ortaya koymuştu.

Bu arada, FETÖ’cü Gizli Tanık GARSON’un dijitallerdeki FİŞLEME içeriklerine yönelik ifadesinin de 9103 kişilik açığa alma kararından bir gün sonra 27 Nisan 2017 günü alındığı, AVAZTÜRK’ün yayınladığı savcılık ifadeleriyle ortaya çıkmıştı.

garson_ifade_27nisan1.jpg

 

Anayasa’nın 20. Maddesinde kişisel verilerin korunması güvence altına alınır, FİŞLEME fiili için TCK'nın 135/1 ve 135/2'de, “Siyasî, felsefî veya dinî görüşlerine; hukuka aykırı olarak ahlâkî eğilimlerine, cinsel yaşamlarına” göre suç sayılıp ağır hapis cezası öngörülürken, EGM’nin, FETÖ’cü Gizli Tanık GARSON’un “servis/teslim ettiği” dijitallerdeki mezhep, kılık kıyafet ve cinsel eğilimlerin bile yer aldığı FİŞLEME listelerinden yola çıkarak 9103 kişiyi açığa alması, bu yönde Savcılıkların soruşturma mahkemelerin de yargılama yapmasının anayasa ve yasaya aykırılığı tartışılırken, AVAZTÜRK yeni ve daha ilginç ayrıntılara ulaştı.

GARSON’UN FİŞLEME LİSTESİNİN KAYNAĞI EGM’NİN PBS FORMLARI MI?

FETÖ’cü Gizli Tanık GARSON tarafından “teslim/servis edilen” dijital verilere dair mahkemelere gönderilen Veri İnceleme Raporları ve FİŞLEMELERDE kullanılan formatın, EGM’nin kendi bünyesindeki personelin iş ve işlemlerinde kullandığı Personel Bilgi Sistemi formatıyla birebir aynı olduğu belirtildi.

AVAZTÜRK’ün yayınladığı belgeler sonrasında, konuya başından bu yana ihtiyatlı yaklaştığını belirten bazı üst düzey Emniyet yetkilileri, gizli tanık GARSON tarafından savcılığa teslim edilen dijitallerdeki 200 bini aşkın emniyet mensubunun bulunduğu listenin ve bu listelerden üretilen FİŞLEME formlarının, EGM’nin Personel Bilgi Sisteminden (PBS) sızdırılmış olabileceğini belirttiler.

SİSTEME GİRİŞ İÇİN ÖZEL YETKİLENDİRME GEREKİYOR, BÜTÜN İŞLEMLER LOG KAYITLARINDA SAKLANIYOR

EGM’ye ait POL-NET sistemine yetkili kullanıcı sicili ve bu sicile tanımlanan kullanıcı tarafından belirlenen şifre ile giriş yapıldıktan sonra, bilgisayara yüklenen Personel Bilgi Sistemi (PBS) modülüne yine yetkili kullanıcı sicili ve bu sicile tanımlanan kullanıcı tarafından belirlenen şifre ile girilebildiğini belirten Emniyet kaynakları, bütün bu işlemlerin de Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi ve Teknolojileri Daire Başkanlığı kontrolü altında olduğunu, yapılan işlemlerin tamamının da EGM’nin ana serverlerinde LOG kayıtlarında kayda geçip saklandığını, belirlenen sisteme de yetkili personel ve şifre olmadan girilmesinin mümkün olmadığını belirttiler.

Yetkilendirilmiş personel haricindeki her personelin sadece kendi bilgilerini görebileceğini belirten Emniyet kaynakları, açık olan bir bilgisayar olsa bile PBS’ye giriş için tekrar şifre gerektiğini belirtip, sistemden istenen personel bilgilerinin de Word ve Excell formatlarına dönüştürülebildiğini, GARSON’un kullandığı FİŞLEME formatının bu veri tabanından çekilip üzerinde oynamalar yapılarak hazırlanmış olabileceğini öne sürdüler.

AVAZTÜRK’ün yayınladığı belgeleri değerlendiren Emniyet kaynakları, “SORGULAMA SONUCU” isimli belgenin, PBS’den alınarak üzerinde oynama yapılmış bir belge olabileceğini, belgedeki TAYİN BB, TAYİN KB, TÜR, DERECE 1 ve DERECE 2 kısımları haricindeki tüm bölümlerin Personel Bilgi Sistemi’nde (PBS) yer alan personel bilgilerini içerdiğini belirttiler.

26nisan_veri_inceleme_003-001.jpg

 

EGM’NİN POL-NET/PBS SİSTEMİ FETÖ KONTROLÜNDE Mİ?

Bu arada; FETÖ’nün, EGM’nin POL-NET ve PBS Sistemine sızdığına dair kuşkunun ötesinde veriler bulunduğu, EGM’nin bu konuya dair ilk bulguya, 17/25 Aralık sonrasında 2 bin civarında Emniyet Müdürü’nün re’sen emekliye sevk işlemleri sırasında rastladığı ve sistem üzerinde yapılan işlemlerin basına sızdırıldığı, emekliye sevk kararları alındıktan sonra da emekli edilen FETÖ’cü müdürlerin Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığına baskına geldikleri öne sürüldü. Buna rağmen; sistemin FETÖ tarafından klonlandığı hatta sistemden yurt dışına bir koridor açıldığı yönündeki kuşkulara rağmen aradan geçen yaklaşık 4 yıl sonunda daha yeni hem de astronomik bir rakamla yeni bir sistemin satın alındığı da öne sürüldü.

Emniyet kaynakları, hem 26 Nisan 2017 günü açığa alınan 9103 kişinin PBS üzerindeki TC kimlik numaraları dahil bilgilerinin kim tarafından indirildiği ve basına servis edildiğinin hem de GARSON’un “servis/teslim ettiği” dijitallerin oluşturulma tarihleri itibarıyla incelenmesi durumunda, kimler tarafından PBS sisteminden indirildiğinin ortaya çıkarılabileceğini belirtirken, bu belirsizliğin ortadan kalkmaması durumunda, FETÖ’cü gizli tanık GARSON tarafından “teslim/servis” edilen FİŞLEME dijitalleriyle kurulduğu söylenen KUMPASIN kilidinin “içerden açıldığı” iddialarının önüne geçilemeyeceğini belirttiler.

AVAZTÜRK Özel Haber