ABD Bahçeli’yi hedef alan diplomatik skandal için ÖZÜR diledi.

ABD Bahçeli’yi hedef alan diplomatik skandal için ÖZÜR diledi.

ABD Türkiye Büyükelçiliği, firari FETÖ’cü Ergun Babahan’ın, MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi hedef alan twitinin ‘beğeni’lmesiyle yaşanan diplomatik skandal için özür diledi.

ABD Büyükelçilği, dün yaşanan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin açık hedef alındığı diplomatik skandal için özür diledi.

Firari FETÖ’cü terörist Ergun Babahan’ın twitter hesabından yaptığı ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi hedef alan ve “Türkiye halkları Bahçelisiz bir siyaset dönemine hazır olmalı” şeklindeki paylaşımın elçiliğin resmi hesabından beğenilmesi üzerine Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, AK Parti ve MHP’den sert tepki gelmişti. Dışişleri Bakanlığı sergilenen diplomatik skandal için izahat isterken MHP’den de İsmet Büyükataman imzasıyla, “Dün Türkeşsiz Türk milliyetçiliği planını devreye sokanlar, bugün aleni bir şekilde Bahçelisiz MHP hesapları yapıyor. Dün olduğu gibi bugün de avuçlarını yalayacaklardır. Ayrıca Türkiye'de Türkiye halkları yoktur, büyük Türk milleti vardır. Türk milletinin lideri de Sayın Devlet Bahçeli'dir. Çok şükür başımızdadır. Dosta güven düşmana korku vermektedir.'' Şeklinde açıklama gelmişti.

Yoğun tepkiler üzerine söz konusu beğeniyi kaldıran ABD elçiliği bugün de yeni bir paylaşım yaparak yaşanan skandal için özür diledi. Elçiliğin resmi hesabından yapılan açıklamada,

“Dün Twitter hesabımızda gerçekleşen hatadan dolayı özür dileriz. Ergun Babahan ile bir ilişiğimiz olmadığı gibi, attığı tweet’in içeriğini de onaylamıyoruz ve kabul etmiyoruz. Söz konusu hatadan üzüntü duyduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 

abd1.jpg

 

abd2.jpg

 

AVAZTÜRK