ABD Pasifik Filosu Komutanı: Çin’i nükleer füzeyle vururum

ABD Pasifik Filosu Komutanı: Çin’i nükleer füzeyle vururum

Her ABD askerinin başkandan gelen emri yerine getirmeye yemin ettiğini belirten ABD Pasifik Filosu Komutanı Swift, Başkan Trump'tan emir gelmesi halinde Çin'e nükleer saldırı düzenleyeceğini söyledi.

ABD Pasifik Filosu Komutanı Scott Swift, ABD ve Avustralya'nın düzenlediği ortak tatbikatın ardından Avustralya Ulusal Üniversitesi'nde düzenlenen güvenlik konferansına katıldı. Burada, ‘ABD Başkanı Donald Trump’ın emretmesi halinde gelecek hafta Çin’e nükleer bir saldırı düzenleyip düzenlemeyeceği’ sorulan Swift, lafı dolandırmadan “Bu sorunun yanıtı, ‘Evet’ olacaktır” dedi.

Amerikan ordusunun tüm üyelerinin ABD Anayasası’nı korumaya ve başkomutan unvanına sahip ABD başkanı ile onun atadığı komutanların emirlerine itaat etmeye yemin ettiğini söyleyen Swift, “Bu, ABD demokrasisinin özü; bir ordu ne zaman sivil denetimden uzaklaşırsa o zaman önemli bir sorun vardır” ifadelerini kullandı.

 

Swift’in bu açıklaması ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Michael Pompeo’nun ‘Uzun vadede Çin’in ABD için büyük bir tehdit olacağı’ yönündeki sözlerinin ardından geldi.