ABD silahları PKK kampından çıktı

ABD silahları PKK kampından çıktı

ABD'nin YPG'ye verdiğini söylediği silah Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarda bulundu.

Kuzey Irak’a 4 hedefe dün yapılan hava harekâtında ise 13 terörist ölü ele geçirildi. TSK’ya bağlı savaş uçakları, silahlı İHA, bölgedeki birliklerin topçu atışları dışında komandolar tarafından yapılan operasyonlarda birçok mühimmat ve silah ele geçirildi.

ABD'DEN PKK'YA SİLAH DESTEĞİ

Özel eğitimli birliklerin zor arazi şartlarında kurulan pusu ve bubi tuzaklarına rağmen yaptığı operasyonlarda terör örgütünün yeni strateji ve silahları ortaya çıktı. Uzun zamandır bölgede bulunan ve hazırlık yapan PKK’lı teröristlerin mağaralı matkaplarla kazıp, dağların içine ufak pencereler açarak silahlarını gizledikleri de tespit edildi.

YPG'YE VERDİ,  PKK'DA BULUNDU

Bölgedeki güvenlik güçlerinin ‘Yılan yolları’ adı verdikleri ve raylı sistemlerle silahları içeriye taşıdıkları bu mevzilerden ise askerlere ateş açtılar. Operasyonlarda bu yılan yuvaları imha edilirken, terör örgütünün kullandığı silahlar arasında ise Doçka 23.5 adı verilen silah dikkat çekti.

PKK şimdiye kadar daha çok Doçka’nın 12,7 ve 14,5 milimetre mermi kullanan modellerini kullanıyordu. Doçka 23.5 milimetre silahı ABD’nin YPG’lilere IŞİD ile mücadele verdiği silahlar arasında yer alıyor.