ABD'de bir ilk! Müslümanlar kongrede iftar yaptı

ABD'de bir ilk! Müslümanlar kongrede iftar yaptı

ABD'de geçtiğimiz Kasım ayında kongreye seçilen Filistin kökenli Rashida Tlaib ile Somali kökenli Ilhan Omar, kongrede ilk kez bir iftar yemeği düzenledi.

ABD Temsilciler Meclisinin Müslüman üyeleri Amerikan Kongresinde iftar verdi. Temsilciler Meclisi'nin Müslüman üyesi İlhan Omar'ın organize ettiği davet, Amerikan Kongresi'nde düzenlenen ilk iftar programı olarak tarihe geçti.

ABD Temsilciler Meclisi'nin Müslüman üyeleri İlhan Omar, Andre Korsin ve Raşida Talib Kongre'de iftar verdi. Yemek, Amerikan Kongresinde düzenlenen ilk iftar programı olarak tarihe geçti.

Çok sayıda isim katıldı

Kongre'deki iftar programına, bir çok Temsilciler Meclisi üyesinin yanı sıra, çok sayıda Kongre çalışanı da katıldı. Diğer yandan Trump tarafından defalarca kez hedef gösterilen Minnesota eyaleti demokrat vekili Müslüman İlhan Omar'a destek her geçen gün artıyor.

Omar'a destek pankartları

Son olarak Müslüman, Hristiyan ve Ultra-Ortodoks Yahudi toplumu üyeleri, New York'ta Times Meydanı'nda toplandı. İlhan Omar'a destek gösterisi düzenledi. Göstericiler, "İslamofobiye sıfır tolerans" , "İlhan Omar'ı destekliyoruz" yazılı dövizler taşıdı.