Acı haberler peş peşe geldi! 34 bin 904 kişi hayatını kaybetti

Acı haberler peş peşe geldi! 34 bin 904 kişi hayatını kaybetti

İsrail tarafından Gazze Şeridi’ne yönelik 216 gündür devam eden bombardımanda hayatını kaybedenlerin sayısı 34 bin 904’e, yaralananların sayısı ise 78 bin 514’e yükseldi.

İsrail, Gazze'ye yönelik 7 Ekim'de başlattığı saldırıları aralıksız sürdürüyor. Binlerce sivilin ölümüne yol açan İsrail ordusu, saldırılarını milyonlarca sivilin sığındığı Refah kentine doğru genişleterek katliamına devam ediyor.

Son 24 Saatte Artan Can Kaybı

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte gerçekleştirilen 4 saldırıda 60 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 110 Filistinlinin ise yaralandığı belirtildi. Bölgede 216 gündür devam eden saldırıların bilançosunun da yer aldığı açıklamada, can kaybının 34 bin 904’e, yaralı sayısının da 78 bin 514’e yükseldiği kaydedildi.

Yaralıların Kurtarılmasına Engel

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Koordinasyon Dairesi, İsrail'in sınır geçişlerini kapatarak yaralılar ile hastaların Mısır’a tahliyesini engellediğini belirtti. Ayrıca, İsrail'in geçidi kontrol etmesi ve kapatması nedeniyle yaralıların tahliyesinin engellendiği ifade edildi.

Acil Yardım Çağrısı

Refah kentindeki tek diyaliz merkezinin bombardıman nedeniyle faaliyetini durdurduğu belirtilen açıklamada, yaş gruplarından yaralı ve hastaların kurtarılması, geçişlerin açılması, gerekli yardım malzemelerinin hastanelere girmesine izin verilmesi için acil eylem çağrısında bulunuldu.