Adalet Bakanı Gül’ün ‘Maklubeye kaşık sallayanlar’ çıkışının şifresi Erdoğan-Albayrak görüşmesinde mi?

Adalet Bakanı Gül’ün ‘Maklubeye kaşık sallayanlar’ çıkışının şifresi Erdoğan-Albayrak görüşmesinde mi?

Berat Albayrak’ın kardeşinin başında olduğu Sabah'ta, ‘Yargıda FETÖ’cülerin kritik yerlere geldiği’ yönünde çıkan yazılar sonrası Abdülhamit Gül’ün ‘maklube’ çıkışı dikkat çekmişti. AVAZTÜRK, Bakan Gül’ün ‘maklube’ çıkışının kodlarına ulaştı.

Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör’ün, peş peşe kaleme aldığı köşe yazılarında, “son günlerde yargıda FETÖ'cülerin kritik noktalara atandığını” iddia etmesi, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün “maklube”çıkışı ile gerili tırmandırırken, krize Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın el koyduğu öğrenildi. Erdoğan’ın, yaşanan gerilimle ilgili, Adalet Bakanı Gül ile üç kez, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile de bir kez Külliye’de görüştüğü ortaya çıktı.gaziantep_rmkale_su_sporlari_avazturk-002.jpg

GÜL’ÜN "MAKLUBE" BOMBASI

AVAZTÜRK’ün edindiği bilgilere göre; Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Sabah Gazetesinin 17 Eylül tarihli nüshasında yayınlanan Dilek Güngör imzalı yazıyla ilgili olarak sabahın ilk saatlerinden itibaren kurmaylarıyla toplantı üstüne toplantı yaptı. Bir yandan Külliye’nin tepkisini ölçmeye çalışan Adalet Bakanı Gül, diğer yandan da yazıya karşı çıkış yapmak ve iddialara karşı tepki göstermek için danışmanları ile istişarelerde bulundu. Gözler Adalet Bakanı Gül’ün bir gün sonra katılacağı programa çevrilirken, kurmayları da saatlerce yapılacak konuşma metni üzerinde çalıştı. Gül, kurmayları ile metin üzerinde son rötuşları yaptıktan sonra kürsüye çıktı.

Konuşmasına Başbakan merhum Adnan Menderes anımsatması ve demokrasi tarifi ile başlayan Gül, daha sonra kamuoyunda tartışma yaratacak olan, “Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp FETÖ mücadelesi dersi vermeye kalkmasın”sözleri söyledi. Gül’ün bu sözleri kamuoyu kadar konuşma metnini hazırlayan kurmaylarını da şok etti. Edinilen bilgilere göre; Gül’ün herkesi şaşkına çeviren bu sözleri konuşma metnine yazılmamış, Adalet Bakanı Gül, “Maklube”eleştirisini son anda kürsüden dillendirmişti.

ERDOĞAN’DAN ALBAYRAK’A: “ADALET BAKANIMDAN NE İSTİYORSUN”

Bu arada Adalet Bakanı Gül’ün “maklube”çıkışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da harekete geçmesine yol açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir günde tam üç kez Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile görüştü. Erdoğan-Gül görüşmesi kamuoyunda konuşulurken, krizin adı konulmamış taraflarından olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı da aynı gün Külliye’ye çağırarak görüştüğü öğrenildi.

İddialara göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berat Albayrak görüşmesinin ana konusu Dilek Güngör’ün yazısı ve “maklube” oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a oldukça sert bir ses tonuyla, “Adalet Bakanımdan ne istiyorsun. Rahat bırak”uyarısı yaptığı ifade edildi.

AVAZTÜRK