Ah CHP ah! Tanığı Fetöcü olanın...

Ah CHP ah! Tanığı Fetöcü olanın...

CHP'nin darbe komisyonu şerh raporundan yine cehalet çıktı. CHP'nin raporunda yer alan, "14 Temmuz 2016 tarihinde yani kalkışmadan bir gün önce Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la birlikte Özel Kuvvetler Komutanlığı 4. Dönem Öz

FETÖCÜ TERÖRİST BUNU İDDİA ETMİŞTİ:

CHP'nin isim vermeden tanık tuttuğu FETÖcü terörist 22 Şubat tarihli savunmasında şunları iddia etmişti: "14 Temmuz'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda bir kurs kapanış töreni yapıldı. Normalde Cuma günü yapılması lâzım, Perşembe yapıldı. Niye Perşembe? Bunun bir nedeni var mı, Özel Kuvvetler'e sorulsun. Katılımcılar kim; Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı. Paraşüt atlayışları yapılacaktı, ama hava şartları bahane edilerek, iptal edildi. Bildiğimiz kadarıyla o gün Ankara'da hava gayet iyiydi.

Meteorolojiden o günkü hava durumunun da sorulmasını istiyorum. Tören saat 17.30'da bitiyor. Adamlar başına bir şey gelmesinden korktuğu için söyleyemiyor, belki de inkâr ederler; Törenden sonra Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı havuzlu bahçede sohbete koyuluyor. Duyduğum, bildiğim kadarıyla anlatıyorum; Zekai Paşa bile yanlarına yaklaştırılmıyor. Bu sohbet saat 23.00'e kadar sürüyor. Önce MİT Müsteşarı'nın çıkması gerekirken, Genelkurmay Başkanı çıkıyor. MİT Müsteşarı orada askeri bir yöneticiyle kalıyor."

CHP NE YAZDI

İşte CHP'nin şerh raporunda 14 Temmuz iddiası: "15 Temmuz darbe girişiminin hemen öncesinde öngörülen darbenin öncül belirtileri ortaya çıkmıştır. 14 Temmuz 2016 tarihinde yani kalkışmadan bir gün önce Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la birlikte Özel Kuvvetler Komutanlığı 4. Dönem Özel Kuvvetler İhtisas Kursu Mezuniyet törenine katıldığı, önceki yıllarda böylesine bir törene katılma geleneği olmadığı, bu tören sonrası MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la Özel Kuvvetler Komutanlığı bahçesinde 18:00 – 00:30 arasında yaklaşık 6,5 saat boyunca baş başa görüştüğü ifadelerle ortaya çıkmıştır. Darbe girişiminden saatler önce yapılan bu olağan dışı görüşmede nelerin konuşulduğu gerek Hakan Fidan gerek Hulusi Akar tarafından TBMM Araştırma Komisyonuna gönderilmediğinden öğrenilememiştir."

AVAZTURK'E SORSALARDI

Öte yandan Avazturk, 4 Nisan 2017 günü "Sır küpünün sırrı-Fidan'nı Özel Kuvvetler Komutanlığı Ziyareti" başlıklı haberinde CHP'nin "kontrollü darbe iddiasına delil gösterdiği ziyaret ileilgili şu bilgileri vermişti:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2012’de Başbakanlık görevindeyken “Sır küpüm”dediği MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın darbeden bir gün önce Özel Kuvvetler Komutanlığı’na yaptığı ziyaretinin sırrı çözüldü. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda hazır bulunan Fidan’ın eğitimi başarıyla tamamlayan MİT personelini onure etmek için kurs sonu törenine katıldığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2012’de Başbakanlık görevindeyken “Sır küpüm” dediği MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın darbeden bir gün önce Özel Kuvvetler Komutanlığı’na yaptığı ziyaretinin sırrı çözüldü. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda hazır bulunan Fidan’ın eğitimi başarıyla tamamlayan MİT personelini onure etmek için kurs sonu törenine katıldığı öğrenildi.

MİT PERSONELİNE GERİLLA EĞİTİMİ

Edinilen bilgilere göre, Hakan Fidan radikal bir uygulamaya imza attı. Operasyonel personeli

MİT PERSONELİNE GERİLLA EĞİTİMİ

Edinilen bilgilere göre, Hakan Fidan radikal bir uygulamaya imza attı. Operasyonel personeli genellikle Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndaki muvazzaf veya emekli askerlerden karşılayan MİT son yıllarda bu uygulamadan vazgeçti. Zorunlu haller dışında MİT, operasyonlarda Özel Kuvvetler Komutanlığı, kökenli personel yerine kurum çalışanlarını istihdam etmeye başladı. Bu amaçla gerek yeni işe alınan ve gerekse de operasyonel çalışmalarda görev alan personel Özel Kuvvetler Komutanlığı ile yapılan protokolle burada eğitim almaya başladı. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın düzenlediği kursa katılan bazı MİT personeli de 14 Temmuz’da bröve takarken  bu törende Hakan Fidan’da hazır bulundu.

İDDİALAR NEYDİ

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın 14 Temmuz’da Özel Kuvvetler Komutanlığı’na yaptığı ziyaretle ilgili spekülasyonlar güncelliğini korurken, konu FETÖ elemanlarının yargılandıkları davalarda da gündeme getirildi. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın darbeden bir gün önce 14 Temmuz’da düzenlediği kurs sonu törenine  katılması nedeniyle Fidan’ın ziyareti ile ilgili olarak çeşitli iddialar dillendirilmişti. Aynı törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın da katılması ve burada Hakan Fidan ile bir süre sohbet etmesi de iddiayı dillendirenler tarafından ayrıca soru işareti olarak yorumlanmıştı"

AVAZTÜRK/Kürşat Türkdoğan