AK Parti Adayına ‘FETÖ tezgahı’ ihraç getirirken, KARANLIK ODA suç ortaklarını aklama telaşına düştü!

AK Parti Adayına ‘FETÖ tezgahı’ ihraç getirirken, KARANLIK ODA suç ortaklarını aklama telaşına düştü!

AK Parti eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Aday Adayı Kadir Saruhan ile bir olup AK Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş’a ‘FETÖ tezgahı’ kuran ODA TV, bu tezgahtan dolayı ihraç edilen Saruhan’ı aklama telaşına düştü.

Manipülasyon haberleriyle her kesimin tepkisini çeken ODA TAV, son skandalıyla, habercilikten tetikçiliğe evrilişi gözler önüne serdi.

31 Mart 2019’da yapılan Belediye seçimleri öncesi AK Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş ile ilgili asılsız FETÖ haberlerine imza atan ODA TV’nin bu haberi, aynı zamanda AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı olan eski İlçe Başkanı Kadir Saruhan ile birlikte ‘tezgahladığının’ ortaya çıkması üzerine, Saruhan AK Parti Muğla İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Muğla İl Disiplin Kurulu, Saruhan’ın kesin ihraç istemli dosyasını Genel Merkez Disiplin Kurulu’na göndermişti. AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu da geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda, Kadir Saruhan’ın, AK Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş’a kurulan ‘FETÖ tezgahı’ sebebiyle partiden “kesin ihracına” karar vermişti. Bu arada, yapılan haber nedeniyle ODA TV muhabiri Murat Sökdü’ye “iftira”dan dava açılmıştı.

AK Parti Muğla İl Disiplin Kurulu’nun, ihraç dosyasının araştırması sürecinde, Muhittin Kayabaş’ın AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı olduğu dönemde, Fethiye Emniyet’ine mesnetsiz bir iddia ile davet edildiği, emniyetten çıkışı sırasında Kadir Saruhan’ın bilgisi dahilinde fotoğrafının çekilmek istendiği, bu görüntülerle “Kayabaş’ın FETÖ’den gözaltına alındığı” algısı oluşturulmaya çalışıldığı, bu yolla Adaylığının önünün kesilmek istendiği gibi ayrıntılara ulaştığı öğrenildi.

Kayabaş’a kurulan bu ‘FETÖ tezgahına’ başta Kadir Saruhan’ın doğrudan irtibat kurarak haber yapılmasını istediği AVAZTÜRK olmak üzere hiçbir medya kuruluşu itibar etmezken, ODA TV, Kayabaş’ın adaylığının açıklanmasından hemen sonra Kadir Saruhan ve çevresinden gelen yapılan adli soruşturmada takipsizlikle sonuçlanan mesnetsiz iddiaları yayınlamış, Kayabaş da ODA TV ve haberde imzası bulunan Murat Sökdü aleyhine suç duyurusunda bulunmuştu.

screenshot_2-014.jpg

SUÇ ORTAKLARINI KORUMA PANİĞİ Mİ?

ODA TV, başından bu yana birlikte hareket ettikleri anlaşılan Kadir Saruhan’ın, AK Parti Fethiye Belediye Başkan Adayına “FETÖ tezgahı” kurulan süreçteki rolü nedeniyle ihraç edilmesini çarpıtarak, “kurumlarda ticaret yapıp, kamu düzenini hiçe sayan iftira, tehdit, taciz gibi utanmazlıkları yapan çete kimler” şeklindeki paylaşımı nedeniyle ihraç edildiği algısı oluşturmaya çalıştı.

ODA TV’de bugün “AKP'den ‘çete’ ihracı” başlığı ile yayınlanan haberde, Kadir Saruhan’ın kendilerinin de ortak olduğu asıl ihraç sebebinin görmezden gelindiği görülürken, haberde yine Murat Sökdü’nün imzasının olması dikkat çekti.

 

AVAZTÜRK