AK Parti Ankara İl Başkanı Özcan o spekülasyonlara sert tepki gösterdi

AK Parti Ankara İl Başkanı Özcan o spekülasyonlara sert tepki gösterdi

AK Parti Ankara İl Teşkilatı İl Başkanı Hakan Han Özcan imzasıyla yayınladığı basın bildirisinde son dönem AK Parti adayı Mehmet Özhasaki ile ilgili ortaya atılan spekülasyonlara sert tepki gösterdi.

Adalet ve Kalkınma Partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhasaki ile ilgili muhalif medyanın ortaya attığı iddialar ve birkaç gündür süren spekülasyonlara AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan yayınladığı bir basın bildirisiyle sert tepki gösterdi. Özcan söz konusu bildiride, “Birkaç gündür oluşturulan algı operasyonları karşısında Özhaseki ve Partimizin sessiz kalmasının tek nedeni şu an Ankara'mız ve vatandaşlarımız için gelecek projelerimiz üzerine çalışıyor olmasındandır ve yapmaya çalıştığınız basit algı operasyonunu ciddiye almadığımızdandır” dedi.

İşte Özhasaki’nin belediyecilik tecrübesi ve çeyrek asırlık siyasi geçmişine de vurgu yapılan ve AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan imzasıyla yayınlanan basın açıklamasının tam metni:

"Son birkaç gündür çıkan haberler nezdinde bu açıklama gerekli görülmüştür.

AK Parti, 16 senedir Türkiye için çalışmış ve çalışmakta olan güven ve istikrar partisidir. AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Mehmet Özhaseki'dir. Kendisi, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara'ya uygun bulunmuştur. Mehmet Özhaseki gibi tecrübeli birinin Ankara'dan aday olması büyük şans, Cumhurbaşkanımızın da Ankara'ya verdiği değerin göstergesidir. Mehmet Özhaseki, siyaset aracılığıyla hizmete adanmış bir hayat sürmüş; 25 senelik siyasi geçmişine beş dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığını, Milletvekilliğini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığını ve iki dönem Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığını sığdırmıştır. Bu karar süreç ve sonrasında Parti ve teşkilatlarımızda heyecanla ve memnuniyetle karşılanmıştır.

Birkaç gündür oluşturulan algı operasyonları karşısında Özhaseki ve Partimizin sessiz kalmasının tek nedeni şu an Ankara'mız ve vatandaşlarımız için gelecek projelerimiz üzerine çalışıyor olmasındandır ve yapmaya çalıştığınız basit algı operasyonunu ciddiye almadığımızdandır. AK Parti'nin tüm Türkiye'de, Özhaseki'nin ise bulunduğu görevlerde bugüne kadar yaptıkları, yapacaklarının en büyük delil ve teminatıdır. Kuru gürültüye ayıracak vaktimiz yoktur. Hangi partiden aday olduğu dahi belli olmayan, iki kez kaybetmiş ve yol arayışında olan, yeniymiş gibi lanse edilmeye üstün gayret gösterilen, kendi çalıp kendi oynayan CHP adayının yanında yer alarak aslı astarı olmadan yapılan haberler tarafımızı sadece güldürmektedir. Korkunun ecele faydası yoktur. Bu tecrübe karşısında bacaklarınızın titrediğinin farkındayız. İçeride nasıl telaşlandığınızı da herkes söylüyor. Karanlıkta sesli türkü söyleyerek korkunuzu yenmeye çalışıyorsunuz. AK Parti olarak taraf ve tanımlaması belli, çok kıymetli bir anlayışın ürünü olan Cumhur İttifakı'nın bileşeni olan MHP'li seçmenlerimiz ve ülkücü kardeşlerimizle, Cumhur ittifakı adayı Özhaseki ile geçmiş ve mazimizle projelerimiz üzerine çalışırken; bir yama görevi üstlenen kişi ve duruşlar hakkında konuşacak vaktimiz bulunmamaktadır. Bilinmelidir ki; başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, değerli teşkilatımızın teveccüh ve destekleriyle Sayın Mehmet Özhaseki, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayıdır ve hiçbir tartışmanın konusu da değildir."

AVAZTÜRK