AK Parti İl Başkanı Mete, Teşkilatları ‘sahtecilikten’ ceza alan Pirci’ye teslim etmiş!

AK Parti İl Başkanı Mete, Teşkilatları ‘sahtecilikten’ ceza alan Pirci’ye teslim etmiş!

AK Parti Muğla İl Teşkilat Başkanı Şadi Pirci’nin, “resmi belgede sahtecilik” suçundan 2 yıl 6 ay hapse hapis cezasına çarptırıldığı, mahkumiyet kararının da temyiz incelemesi için Yargıtay’da olduğu öğrenildi.

10 Şubat 2018 günü yapılan AK Parti Muğla İl Kongresi’nde İl Başkanı Kadem Mete’nin listesinde yeniden yer alan ve Muğla 6. Olağan İl Kongresi sonrasında Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığına getirilen Şadi Pirci’nin, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “resmi belgede sahtecilik” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlamalarıyla yargılandığı, yapılan yargılama sonucunda “resmi belgede sahtecilikten” 2 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldığı ortaya çıktı.

İHALEYE GİREBİLMEK İÇİN ARACIN YAŞINI KÜÇÜLTÜP BİR DE NOTERDEN TASDİK ETTİRMİŞ

AK Parti Muğla İl Yönetiminde geçtiğimiz dönem de İl Başkanı Kadem Mete’nin Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğü bilinen Şadi Pirci’nin, Köyceğiz İlçesi Beyobası Belde Belediye Başkanı olduğu dönemde, sahte belge düzenleyerek 48 K 4674 plakalı 1986 model aracın yaşını büyüttüğü ve 1992 modelmiş gibi gösterdiği ortaya çıktı.

Pirci’nin mahkeme dosyasında geçen suç tarihinde, Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açtığı taşıma ihalesinin teknik şartnamesinde, ihaleye girebilecek araçların yaşının 15’ten küçük olması gerektiği yazılıyken, 1986 model olan 48 K 4674 plakalı aracın ruhsat fotokopilerinde model yılını noter belgelerinde 1992 göstererek sahtecilik suçu işlediği bu nedenle de resmi belgede sahtecilik suçundan Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırıldığı ortaya çıkarken, AVAZTÜRK’ün belgelerine ulaştığı mahkumiyet kararında, “…Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan öğrenci taşıma servisi ihalesine katılmak için şartnamedeki 15 yaşından küçük araç olması nedeniyle 48 K 4674 plakalı1986 model aracın motorlu araç trafik ve motorlu araç tescil belgelerindeki model kısmında 1986 rakamını silip 1992 yazılıp çoğaltılarak notere götürülmesi olayında; suç tarihinde Beyobası Belediye Başkanı olan sanık Şadi Pirci’nin belgelerin aldatma kabiliyetini haiz olduğu da göz önüne alınarak resmi belgede sahtecilik suçunu işlediği anlaşılmakla TCK’nın 204/2 maddesi gereğince cezalandırılmasına karar verilmiştir” ifadeleri dikkat çekti.

1/6 ORANINDA TAKTİRİ İNDİRİM SONRASI 2 YIL 6 AY HAPİS

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, önceki yargılamada verdiği Beraat kararının Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin 02/06/2015 tarih ve 2015/12042 Karar sayılı ilamıyla bozulması sonrası bu karara uyarak yaptığı yeniden yargılama sonrasında, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Şadi Pirci’yi 2 yıl 6 ay hapisle cezalandırdığı 4 Kasım 2015 tarih ve 2015/329 sayılı kararda, HÜKMÜN şu şekilde kurulduğu görüldü:

B)1- Sanık Şadi Pirci’nin sübut bulan resmi belgede sahtecilik suçundan eylemine uyan TCK’nın 204/2 fıkrası uyarınca, aynı yasanın 61. Maddesinde belirtilen suçun işleniş biçimi, kullanılan araç, işlendiği zaman ve yer, konusunun önem ve değeri, meydana gelen zararın ağırlığı, sanığın kastının ağırlığı, amaç ve saikleri göz önüne alınarak, taktiren alt hadden hüküm kurularak

3 YIL HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,

2- Sanığa verilen cezanın sanığın üzerindeki olası etkileri birlikte değerlendirildiğinde, sanığa verilen cezadan TCK 62/1 Maddesi uyarınca 1/6 oranında indirilerek sanığın 2 YIL 6 AY HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA…”

Öte yandan mahkemenin HÜKMÜNDE, AK Parti Muğla Teşkilat Başkanı Şadi Pirci ile ilgili erteleme ön gören yasa maddelerinin uygulanmasına yer olmadığına, cezada başkaca indirim ya da artırıma yer olmadığına karar verdiği de görüldü. Mahkemenin, Şadi Pirci ile ilgili TCK’nın 53. Maddesinin 1 ve 2’nci fıkralarının uygulanmasına da karar vererek kamu görevi ve milletvekilliği ile Belediye Başkanlığı gibi seçilme yeterliliğinden mahkum bırakma dahil belli haklardan yoksun bırakılmasına KARAR verdiği de görüldü.

SAHTECİLİK NOTERDEN TESCİLLETİRİLMİŞ

Öte yandan mahkeme kayıtlarında geçen ifadeler, AK Parti Muğla İl Teşkilat Başkanı Şadi Pirci’nin, dava konusu aracı ihaleye sokabilmek için düzenlediği sahte evrakı bir de noterde tescil ettirdiği, bu işlemi de o dönem Başkanı olduğu Beyobası Belediyesi’nde geçici işçi statüsünde çalışan Muhasebe elemanı S.G’yi kullanarak gerçekleştirdiği öğrenildi.

Muhasebe elamanı S.G’nin mahkeme kayıtlarına geçen ifadesinde “Bana, aracın ruhsatını sorarlarsa resmi araç düğüne gitti, bu nedenle ruhsat üzerimizde yok dersin dediler” şeklindeki beyanları dikkat çekti.

AK PARTİ İL BAŞKANI KADEM METE BİLİYOR MUYDU?

AK Parti Muğla İl Teşkilat Başkanı Şadi Pirci’nin, “resmi belgede sahtecilik” suçundan hapis cezasına çarptırıldığı konusu Muğla gündemine bomba gibi düşerken, Pirci’yi yeni dönemde de listesine alan AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin konudan haberdar olduğu, Pirci’yi bile bile ikinci dönem de listesine alıp Teşkilatları Pirci’ye teslim ettiği öne sürüldü.

İŞTE BELGELER

sadi_pirci_1.jpgsadi_pirci_2.jpgsadi_pirci_3.jpgsadi_pirci_4.jpg

AVAZTÜRK Özel