AK Parti listesinde sürpriz isimler!

AK Parti listesinde sürpriz isimler!

Milletvekili aday listesini YSK'ya sunan AK Parti'de, Kenan Sofuoğlu ve Alpay Özalan gibi sürpriz isimlerin aday olduğu görüldü.

Milletvekili aday listesini YSK'ya sunan AK Parti'de, Kenan Sofuoğlu ve Alpay Özalan gibi sürpriz isimlerin aday olduğu görüldü. AK Parti dün merakla beklenen milletvekili aday listelerini dün YSK’ya teslim etti. Listeler, AK Parti’nin dinamik ve vizyoner yüzünü bir kez daha gösterdi. Listeler ilginç istatistikleri de beraberinde getirdi. AK Parti mevcut milletvekillerinin 167’sini yeniden aday gösterdi. AK Parti’nin aday gösterdiği vekillerden 126’sının kadın olması dikkat çekti. Engelli milletvekili aday sayısı 8 olurken adayların yaş ortalaması 44 olarak belirlendi. AK Parti aday listelerinde büyük bir gençleşme hamlesi yaparak 25 yaş altında 57 adaya yer verdi. En genç adayları ise Kocaeli 11. sıradan aday gösterilen 18 yaşındaki Elif Nur Bayram oldu.

DESTİCİ ANKARA 1. SIRADA

Listede tanına ve sevilen isimlere ve sporculara da yer verildi. Cumhur İttifakını destekleyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Ankara 2. Bölge 1. Sırada aday gösterildi. Gazetemizin merhum yazarı Abdurrahim Karakoç’un oğlu Avukat Türk İslam Karakoç Kahramanmaraş 7. sıradan aday gösterildi. Dünyaca ünlü şampiyon motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Sakarya 2. Sıradan eski milli futbolcu Fehmi Alpay Özalan da İzmir 2. sıradan aday gösterildi.

ARINÇ YOK OĞLU VAR

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’ın oğlu Mücahit Arınç, İstanbul 3. Bölge 11. sıradan aday gösterildi. Tuğrul Türkeş de Ankara’dan 1. sıra adayı olarak liste başı yer aldı. Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu Zülfü Tolga Ağar’da Elazığ 3. sıradan milletvekili adayı gösterildi.

TAYYAR, METİNER, İBO YOK!

Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ve İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner’in listede yer bulamadığı dikkat çekti. Sanatçı İbrahim Tatlıses de İzmir’den aday adayı olmuştu ancak yine eli boş döndü.

BTP seçime GİRMEYECEK

Öte yandan, 24 Haziran’da seçimlere katılma yeterliliğine sahip Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) seçime katılmama kararı aldı. Böylece seçime AK Parti, CHP, HDP, HÜDA PAR, İYİ Parti, MHP, SP ile VP olmak üzere 8 parti girecek. Diğer yandan, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da Diyarbakır’dan bağımsız aday olmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Yeniakit