AK Parti-MHP ittifakının adı belli oldu

AK Parti-MHP ittifakının adı belli oldu

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli’nin AK Parti ve Cumhurbaşkanı’na destek açıklamasının ardından başlayan görüşmelerle ittifakın adının Milli Mutabakat Komisyonu" olarak belirlendiği açıklandı.

Adalet ve Kalkın Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında ittifak görüşmelerinin ilki TBMM’de gerçekleşti.cy-003.png

AK PARTİ VE MHP’DEN ÖNEMLİ İSİMLER İTTİFAK GÖRÜŞMESİ İÇİN BULUŞTU

İttifak görüşmesine Milliyetçi Hareket Partisi'nden Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ile İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu katılırken Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal katıldı.

KOMİSYONUN ADI “MİLLİ MUTABAKAT KOMİSYONU” OLDU

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği Toplantı Salonu'nda gerçekleşen Adalet ve Kalkın Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin görüşmesinin ardından ittifak komisyonu üyelerinin görüşmesi sona erdiği öğrenildi. Gerçekleşen görüşme sonrasında Adalet ve Kalkınma Partisi Heyeti Başkanı Mustafa Şentop Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte milli duruşu somutlaştırdıklarını ifade ederek oluşturulan ittifak komisyonunun adının "Milli Mutabakat Komisyonu" olduğunu dile getirdi.

Ayrıca milli mutabakat komisyonunun ilerleyen günlerde de neler yapabiliriz için toplanacağını açıklayan Şentop, bu komisyonun devletin yeniden şekillendirilmesinde kanun değişikliklerinin yapılacağını aktardı.

SADECE SEÇİM İTTİFAKI DEĞİL

Milliyetçi Hareket Partisi'nden Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da, yapılan komisyonun ana temelinde bir mutabakat olduğunu sadece seçim ittifakı olmadığını aktararak uyum yasalarının da görüşülmesini kapsayacağını ifade etti.

Komisyonun öncelikleri işleri arasında başta yerel seçimlere ilişkin düzenlemeler olmak üzere seçim yasaları ve siyasi partiler kanununda olacak. Komisyonun çalışma kapsamı içine uyum yasaları ile yapılacak değişiklikler de dahil edildi. Yerel seçimler ile ilgili düzenlemelerin 30 Mart öncesine kadar yetiştirilmesi planlanıyor. Yerel seçimler bilindiği gibi 30 Mart 2019’da yapılacak. Daha önceki anayasa değişiklik teklifini hazırlayan komisyonda yapıldığı gibi tutanak tutulmayacak. Buna göre ittifak yasaları değil tüm uyum yasaları ele alınacak. Toplantıda komisyon üyeleri birbirlerine partilerin çalışmaları ile ilgili olarak bir çalışma sunmadı. Komisyon çalışma takvimini herhangi bir süreye bağlamadı, buna göre komisyon üyeler hazır olduğu her zaman toplanabilecek. Yapılan tüm çalışmalar günlük olarak liderlere rapor halinde sunulacak.