AK Parti’de “Aman fitne çıkmasın” operasyonu

AK Parti’de “Aman fitne çıkmasın” operasyonu

AK Parti, genel seçimlerde kırgınlık, kızgınlık ve küskünlük yaşanmaması için harekete geçti.

Özellikle kabinede kırgın yaratmamak isteyen AK Parti yönetimi bakanların tamamına “Milletvekili adaylığına başvurun” çağrısı yaptı.

ÜÇ DÖNEMLİKLERE DE DAVET

Kulislerde konuşulanlara göre, AK Parti kritik cumhurbaşkanı ve genel seçim öncesinde ince eleyip sık dokumaya başladı. Kırgınlık, küskünlük ve kızgınlık meydana çıkarmamak için her önlemi almaya çalışan AK Parti yönetimi bakanların tamamına milletvekili adaylığına başvuru yapma daveti yoluna gitti. Davetin 3 dönem kuralına takılan bazı isimlere de yapılması dikkat çekti.

FİTNE ÇIKMASIN

Edinilen bilgilere göre, AK Parti yönetiminin bu kararı almasında “fitne”  çıkma endişesi etkili oldu. AK Partili bir kurmay bu kararı almalarının nedenini, “Bakanların bu süreçte, senden milletvekili adaylığı istediler benden istemediler. Demek ki benim işim bitti. Ya da tam tersi senden istemediler, benden başvuru yapmamı istediler. Benimki garanti. Ya vekil olacağım ya da bakanlığa devam edeceğim. Ya da belediye başkanı adayı olarak gösterileceğim, kaygılarının, kuşkularının önüne geçmek” sözleriyle açıkladı.

ÇATLAK ÖNLEMİ

Aynı kurmay, bu yolla tarihi seçimler öncesi oraya çıkabilecek “AK Parti’de çatlak” söylentilerinin de önüne geçmeyi amaçladıklarını kaydetti. AK Parti yönetiminin özellikle FETÖ terör örgütü konusunda her türlü önlemi aldığını da anlatan AK Parti kurmayı, milletvekili adaylarının belirlenmesinde de en önemli kriterler arasında bu hassasiyetin olduğunu kaydetti.

AVAZTURK