AK Parti’nin Çankırı'daki tartışılan ismi İdris Şahin’den kafa karıştıran açıklama

AK Parti’nin Çankırı'daki tartışılan ismi İdris Şahin’den kafa karıştıran açıklama

15 Temmuz sonrasındaki FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan ve FETÖ Çatı Davasında tutuksuz yargılanırken AK Parti Genel Merkezine Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığına atanan İdris Şahin’den çok tartışılacak açıklama.

FETÖ’nün 15 Temmuz kanlı darbe ve işgal girişiminden sonra Çankırı’daki örgüt yapılanmasına yönelik operasyonda çok sayıda kişi ile birlikte gözaltına alınıp serbest bırakılan, Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede örgüte müzahir okul ve şirketlerle ilişkisi tespit edilen AK Parti Çankırı eski Milletvekili İdris Şahin Milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Çankırı’daki FETÖ Çatı Davasında sanık olarak yargılanırken AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevine getirilen, bu atamadan sonraki duruşmada dosyası tefrik edilerek Çatı Davasından ayrılan ve akabindeki ilk duruşmada beraatine karar verilen İdris Şahin AK Partiden Milletvekilliği aday adaylığı sonrası yaptığı açıklamayla kafaları karıştırdı.

FETÖ Çatı Davasında sanık olarak yargılanırken AK Parti Genel Merkezine atanması büyük tartışmaları da beraberinde getiren ve bu atama sonrasındaki yargı süreci sonunda beraatine karar verilen İdris Şahin yaptığı açıklamada “Genel Merkezine atanma sürecini beraat aldıktan sonra yaşanmış bir gelişme” olarak yansıttı. Şahin kimi kastettiği bilinmese de kendisine iftira atıldığını öne sürüp, “Çok şükür bağımsız yargı önünde aklandık ve suçsuz olduğumuz ortaya çıktı. Daha sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı görevine getirildik“ dedi. Oysa Şahin AK Parti Genel Merkezine atandığını bizzat kendi sosyal medya hesabından duyurmuş, bu gelişme üzerine Şahin’in Çankırı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ Çatı Davasının sanığı olduğu belgeleriyle ortaya çıkmıştı.

http://www.avazturk.com/userfiles/images/Ekran%20Resmi%202017-11-15%2016.18.43.png

‘FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım’la suçlanan İdris Şahin AK Parti Genel Merkezine atandı

Şahin, 15 Kasım 2017 tarihli paylaşımın da AK Parti Genel Merkezine atandığını ilan etmiş bu paylaşımdan sonra 29 Aralık 2017 tarihinde görülen FETÖ Çatı Davasında sanık olarak yer almıştı. Bu duruşmadan sonraki hızlı işleyen süreçte de önce dosyası tefrik edilerek Çatı Davasından çıkarılmış 6 Nisan 2018 tarihinde yapılan duruşmada da beraatine karar verilmişti.

Çatı Davası sanığıyken AK Parti Genel Merkezi’ne atanan Şahin FETÖ’den AKlandı

TARİHLERİ NEDEN ÇARPITTI?

İdris Şahin’in AK Parti’den Milletvekili aday adayı olduktan sonraki yapığı açıklamada “mahkemede beraat kararı verildikten sonra AK Parti Genel Merkezine atandığını, bu atamanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile gerçekleştiğini” vurgulaması, beraat kararı ile AK Parti Genel Merkezine atanması arasında ilişki kuran kesimleri de haklı çıkaran bir atmosfer oluşturdu. Şahin’in AK Parti Genel Merkezine atandıktan sonraki süreçte “önce dosyasının tefrik edilerek Çatı Davasından ayrıldığını akabinde de ilk duruşmada beraat ettiğini” bilen kamuoyu Şahin’in neden bu kronoloji üzerinde çelişkili açıklamalar yaptığını merak ediyor.

AVAZTÜRK