ALES sonuçları açıklandı: Adaylara cevap kağıdı duyurusu yapıldı!

ALES sonuçları açıklandı: Adaylara cevap kağıdı duyurusu yapıldı!

Akademik kariyer yapmak isteyenler ALES sınavlarına katılım sağlıyor. Bu sene 2023-ALES/2’ye katılan adaylar için ÖSYM yeni duyurularda bulundu. Yapılan açıklamaya göre, sonuçlar açıklandı. Ayrıca adaylar cevap kağıtlarına da ulaşabilecekler.

ÖSYM beklenen haberi verdi. 2023-ALES/2 sınav sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlarını ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle görebiliyorlar. Ayrıca adaylara cevap kağıdı duyurusu da yapıldı.

10 Gün erişim sağlanacak

Açıklamaya göre ALES/2 adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri, cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunmasıyla elde edilen cevapları ve soruların doğru cevaplarına 10 gün süre ile erişim sağlanacak.

ÖSYM açıklamasında şu bilgilere de yer verdi:

Adaylar; ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapıp ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, işaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunmasıyla elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları görebilecektir. Ayrıca adaylar; aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayımlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebilecektir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.