Ali Nesin, Abdülkadir Selvi polemiği

Ali Nesin, Abdülkadir Selvi polemiği

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi ile ünlü yazar Aziz Nesin’in oğlu, matematik profesörü Ali Nesin arasındaki darbe tartışması büyüyor.

Abdülkadir Selvi, 27 Temmuz 2017 tarihli, “O gece MİT'e gelen telefon” başlıklı yazısında, darbe gecesi yaşananları kaleme almıştı.

Ali Nesin, Artıgerçek sitesinde, “Abdülkadir Selvi yazmasa darbeyi yapan bulunacak!...” başlıklı bir yazı yazarak, Abdülkadir Selvi’nin yazısına eleştirilerini sıralamıştı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile Muaz el Hatib’in aynı arabada ayrı yönlere gitmelerini tuhaf bulan Nesin şunları yazmıştı,

“Burada kafama takılan konu esasında basit bir şey gibi gözükse de sanki bir araba daha var ama yok sayılıyor gibi. Görmez'le Muaz el Hatib aynı arabaya binip, nasıl zıt yönlere gidiyorlar, ben buraya takıntılı kaldım işte. Neden derseniz, böyle bir günde zaten bu adamın orada ne işi olduğunu merak ederken, bir de aynı arabada zıt yönlere gidişleri çıkmadı mı, gel de çöz çözebilirsen. Yani diyeceğim şu, bu adamın darbe gecesi görevi neydi, bu açıklanmalı bence!..”

 

Selvi’nin cevabı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında Ali Nesin’e cevap verdi.

Selvi’nin yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

 

“O gece MİT’te yaşananlar

15 Temmuz gecesi okunan salalar direnişin sembolü oldu.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in “camilerde salalar okunsun” talimatı ile minarelerden yükselen salalar bir milletin uyanışına vesile oldu.

Salaların okunması fikrini Görmez’le birlikte Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şeref Malkoç ile Ülke TV’den Turgay Güler de gündeme getirmiş. Allah onlardan razı olsun. Böylece demokrasi tarihimize şerefli bir sayfa ekledik. “O gece MİT’e gelen telefon” başlığıyla MİT’te yaşananları anlattım. Çorba konusu gündem oldu ama o gecenin perde arkasındaki çarpıcı detayları, “Darbeye Geçit Yok” kitabına havale ediyorum.

Bir de o yazı üzerinden algı operasyonu yapmaya kalkışanlar çıktı. Ali Nesin gibi. “Görmez’le Muaz el Hatib aynı arabaya binip, nasıl zıt yönlere gidiyorlar, ben buraya takıntılı kaldım işte” diyor. Ondan bir paragraf önce yaptığı alıntıda, “Görmez’e MİT’in zırhlı araçlarından birini verdiler, Muaz el Hatib ise Görmez’in aracıyla hareket etti” diye yazıyor. Ben de merak ediyorum, aynı araca binip zıt yönlere nasıl hareket edilir diye. Yoksa önü sağa, arkası sola giden bir araç icat edildi de benim haberim mi yok? Aziz Nesin hayatta olsaydı bunun üzerine bir roman yazar mıydı orasını bilmem ama bir daha benim soyadımı kullanma diyerek oğlunu paylayacağından eminim.”