‘ALKIŞ’lar AK Parti MKYK Üyesi Zeynep Hanıma: ‘FETÖ tekelindeki’ hibelerden 850 bin euro kapmış!

‘ALKIŞ’lar AK Parti MKYK Üyesi Zeynep Hanıma: ‘FETÖ tekelindeki’ hibelerden 850 bin euro kapmış!

Geçtiğimiz günlerde ismi FETÖ’den el konulan bir şirkete kayyım atanmayı ‘etik bulmadığı’ gerekçesiyle reddedip, akabinde başka bir şirkete kayyım olarak atanmasıyla gündeme gelen AK Parti MKYK Üyesi Zeynep Alkış, şimdi de Mardin’de ‘hibe projeler’ kapsam

Mardin’de FETÖ’nün sermaye ayağına yönelik soruşturmalar kapsamında el konulan Sezer Gıda firmasının kayyımlığı görevini, “etik bulmadığı” gerekçesiyle reddederek gündeme gelen AK Parti MKYK Üyesi Zeynep Alkış, şimdi de Mardin’de 2010-2013 arası sosyal amaçlı projelerden aldığı hibelerle gündemde. Zeynep Alkış’ın, başında bulunduğu STK üzerinden yüzbinlerce euroluk hibeler kullandığı ortaya çıkarken, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin, ilgili döneme dair yaptığı araştırmalar sonrasında hazırladıkları raporda şok ifadeler yer aldı.

Söz konusu raporda, Alkış’ın “yönlendirdiği ve teşvik ettiği” Töre Cinayetlerini Önleme ve Kadın Potansiyelini Değerlendirme Derneği (TÖRKAD)’ın, Hayat Boyu Öğrenme Programını, 2010-2011 yılları arasında uygulamaya koyduğu, bu kapsamda hibe kullandığı bilgisine yer verildi. Program kapsamında ulaşılabilen tek kaydın, Mardin Erdoba Otel’de, dönemin Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean Maurice Ripert, MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanı Cengiz Aydemir, MEB Hayat Boyu Öğrenme Programı Genel Müdürü Doç. Dr. Kemal Biçerli, Mardin Vali Yardımcısı Selim Palamut, Mardin Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve çok sayıda davetlinin katıldığı toplantı olduğu bilgisinin yer aldığı raporda, şu ifadeler dikkat çekti:

“Ancak bu projeden kimlerin yararlandığı, proje kapsamında hangi tür faaliyetlerin gerçekleştirildiği, projenin sonuçları gibi açıklayıcı ve işin gerçekten yapıldığını gösterir açıklayıcı bilgilerin kamuoyu ile yeterince paylaşılmadığı da bir gerçektir.”

İçişleri Bakanlığı müfettişlerince hazırlandığı öğrenilen raporda, asıl dikkat çeken ifadeler ise, “… söz konusu program kapsamında yapılan projenin amacına ulaşıp ulaşmadığı, proje kapsamında kullanılan paranın nereye ve/veya kimlere yönelik harcandığı ile ilgili de herhangi bir bilgiye ulaşmak mümkün olmamıştır” şeklinde yer aldı.

Otelde gerçekleştirilen toplantı haricinde projeye ve kullanılan hibeye dair tüm aşamaların şa “izaha muhtaç” olduğu vurgusu yapılan teftiş raporuna dair adli bir sürecin işleyip işlemediği ise öğrenilemedi.

‘ALKIŞ’I HAK EDEN YÜZBİNLERCE EUROLUK HİBELER DE ZEYNEP HANIM’DA!

AK Parti MKYK Üyesi Zeynep Alkış’ın teşvik edip yönlendirdiği TÖRKAD’ın, Mardin’deki hibe “şaibesi” sadece Hayat Boyu Okuma Programı ile de sınırlı değil. Derneğin, SODES ve AB fonlu hibelerin FETÖ’nün tekelinde olduğu dönem olan 2010-2013 arasında yüzbinlerce euroluk hibeler kullandığı ortaya çıktı. Bu rakamın Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı merkezi finans ve ihale birimi hibe veri tabanında toplam 850 bin euro olduğu görüldü.

İşte hibe kullanılan o projelerden bazıları:

  • Sivil Topluma Bütüncül Yaklaşım ve Katılımcı Yerel Projeler Hibe Programı kapsamında, Töre Cinayetleri Hakkında Kamuoyunu Bilgilendirmek Projesiyle 24.537,24 Euro
  • Kadın8lar El Ele projesi kapsamında 4.956 Euro
  • Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında, Her Yerde Kadın Her İşte Kadın Projesi ile 388.450 Euro
  • En Güzel Sanatçılar Projesi ile 200.000 TL

AVAZTURK/Özel