Almanya'dan skandal karar! Türklere Schengen'i zorlaştırdı

Almanya'dan skandal karar! Türklere Schengen'i zorlaştırdı

Almanya yeşil pasaport sahiplerine yönelik kontrolleri sıkılaştırdı. Seyahat için kuyrukta bekleyenlerin sayısının giderek artmasın nedeniyle Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosluğu tarafından açıklama yapıldı.

Almanya havalimanlarında bazı yeşil pasaport sahiplerinin uzun süre beklemek zorunda kalması, hatta son dönemde bazı vatandaşların ilk uçakla geri gönderilmesi üzerine, Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosluğu sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruyla, vatandaşlarını bilgilendirdi.

Alman polisinin talepleri

Alman DW'nin haberine göre “Hususi Pasaport” olarak adlandırılan ve vizeden muaf olan yeşil pasaport sahibi vatandaşların, Almanya’ya şahsi amaçlı yapacakları seyahatlerde bazı koşulları karşılaması gerektiğine dikkat çeken Başkonsolosluk, “Alman sınır polisi pasaport kontrolü sırasında, sağlık sigortası, dönüş bileti ve kalınacak süre için günlük 45 euro nakit para veya geçerli bir kredi kartı ibraz edilmesini talep etmektedir” dedi.

"İlk uçakla geri göndeririz"

Duyuruda, “Aksi halde vatandaşlarımız ülkeye kabul edilmeyerek ilk uçakla Türkiye’ye geri gönderilmektedir. Hususi pasaportu olan vatandaşlarımıza, bu hususlarda tedbirli olmalarını tavsiye ediyoruz”ifadelerine yer verildi.