“Ankara’da rant bitmiştir” diyen Tuna’dan ‘emsali’ olmayan RANT kararı

“Ankara’da rant bitmiştir” diyen Tuna’dan ‘emsali’ olmayan RANT kararı

Göreve geldikten sonra ilk mesajını, “Ankara’da rant bitmiştir” diye vererek AK Parti’yi de töhmet altında bırakan Ankara BB Başkanı Tuna’nın Sincan’da bazı bölgelere verdiği emsal artışları, mesajlarındaki samimiyetini sorgulatacağa benziyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan seçim sonrası AK Parti grubunun adayı olarak seçildiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 6 Kasım 2017 günü devralan Mustafa Tuna’nın, görevi devraldıktan sonra kamuoyuna yaptığı “Ankara’da rant bitmiştir” açıklamasıyla neredeyse eş zamanlı olarak Sincan Polatlar Mahallesi’ndeki Küçük Sanayi alanlarında inşaat emsalinin 1.50’den 2.40’a kadar çıkarılmasına onay vererek büyük bir “RANT”a imza attığı ortaya çıktı.

ANKARA’DA “EMSALİ” BİLE OLMAYAN “RANT”

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, kurumsal internet sitesinde ilana çıkardığı 27 Kasım 2017 tarih ve 2292 sayılı kararına göre, Sincan Polatlar Mahallesi Tentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı Nazım İmar Plan notlarında Küçük Sanayi Alanlarının emsali 1.50’ye çıkarıldı. Aynı plan notlarında inşaat alanlarına transfer müsaade edilerek emsal 2.40’a çıkarıldı. Oysa Ankara’da tüm Organize Sanayi Bölgelerinde “sanayi parsellerinin” emsal oranı 0,70’i, ticaret alanlarının emsali ise 1’i geçmiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kendi internet sitesinden ilana çıkardığı aynı kararda, ticaret alanlarındaki emsalin de 1.50’yı çıkarıldığı görüldü. Sincan Organize Sanayii başta olmak üzere Ankara’daki Organize Sanayi Bölgelerinin tümündeki ticaret alanlarının emsalinin 1’i geçmediği biliniyor.

 

abb_rant_0.jpg

 

230 HEKTAR’IN YÜZDE 18’LİK HİSSEDARI KİM?

Öte yandan Sincan Belediye Meclisince onaylandıktan sonra Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen kararın 230 hektarlık bir alanı kapsadığı ortaya çıktı. Bu alanın yüzde 42’lik kısmının Sincan Belediyesi’ne ait olduğu, yüzde 40’ının özel şahıs mülkiyetinde bulunduğu Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 27 Kasım 2017 tarih ve 2292 sayılı OY ÇOKLUĞU ile alınan kararında açık bir şekilde yazılıyken geriye kalan yüzde 18’lik kısmın mülkiyeti hakkında bir bilginin yer almaması dikkat çekti.

VATANDAŞ: BU ‘RANT’A DAYALI CİNAYETTİR

Konu ile ilgili rahatsızlığını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya ileten bölge halkı, Sanayi Parsellerinin maksimum 0,70, ticaret parsellerinin maksimum 1.00 olarak revize edilmesini, inşaat alanlarındaki transfer müsaadesinin de iptalini talep ederken, aksi bir tutumun bölgede “RANT”a dayalı “cinayet” olarak değerlendirileceğini belirtti.

Konu hakkında Tuna’ya talep dilekçesi verdiklerini de belirten vatandaşlar, “Ankara’da rant bitmiştir” açıklamasında bulunan Mustafa Tuna’nın görevi devraldıktan sonraki ilk icraatının üstelik sanayii alanlarında 2.40 varan emsallere onay vermesinin hayal kırıklığına sebep olduğunun altını çizdiler.

 

abb_rant_1.png

 

abb_rant_2.pngabb_rant_3-003.png

AVAZTÜRK Özel