Ankara'daki Gaziantepliler dinamik bir sivil örgütlenmeye kavuştu

Ankara'daki Gaziantepliler dinamik bir sivil örgütlenmeye kavuştu

Ankara'daki Gaziantepliler, "Ankara Gaziantepliler Birlik ve Beraberlik Derneği" adı altında yeni ve dinamik bir sivil örgütlenmeye kavuştu. 

Mehmet Ali Borsöken'in Başkanlığı'nda Kurulan Ankara Gaziantepliler Birlik ve Beraberlik Derneği, "Dernekler birilerinin tek elinde olmamalı ve amacı dışına çıkmamalı" anlayışını ön plana çıkarırken, Kurucu Başkan Borsöken şu açıklamada bulundu: 

"Sen ben ayrımı olursa bundan hiç bir sonuç alınmaz. Dernekler, büyüklerimizin de tecrübelerinden istifade etmek suretiyle, onları da kırmadan ve üzmeden izah edilmek koşuluyla, ülkede hep söylenen metal yorğunluğundan kurtulmalı,  zamanla kendini yenilemeli taze kan ile canlanarak yeni nesillere bu bayrak şerefiyle şanıyla taşınmalı. Aksi takdirde; birilerinin nüfuzunu kullandığı, hatta kendi çevresi ve kendi düşüncesindekilerle  zaman geçirdiği, oyun oynadığı faydasız yerler halini alacaktır. Gönül ister ki, tek ve başarılı, memleket meselelerinde söz sahibi olan iyi bir yönetimle çalışan bir dernek olsun. Belki yeni kurulan ANKARA GAZİANTEPLİLER BİRLİK VE BERABERLİK DERNEĞİ ile yeni bir hırs oluşur,  tüm hemşehri dernekleri Ankara'da daha da güçlenerek söz sahibi olur,  birlik ve beraberlikler perçinlenir."

Tek düşünceleri ve gayelerinin, herkesi kucaklanmak, küsgünlükleri ortadan kaldırmak ve Gazianteplilerin adına yakışır bir birliktelik oluşturmak" olduğunu da açıklayan Borsöken, "Vatan ve bayrak hassasiyeti olmalı, üyelerine ve üye olmak isteyenlere kapılarını sonuna kadar açmalı. Herkes, kendini değerli bulmalı,  başkalarının düşüncelerine de saygılı olmalı. Dernek, bir kilimin desenleri gibi renga renk olmalı" dedi.

GAZİLİK ÜNVANININ VERİLİŞ YILDÖNÜMÜNDE RESEPSİYON

Öte yandan; Ankara Gaziantepliler Birlik ve Beraberlik Derneği, 6 Şubat'ta Gaziantep'e 'Gazilik' unvanının veriliş yıl dönümü nedeniyle resepsiyon düzenleyeceğini açıkladı.

Başkentte yaşayan 25 bin Gaziantepliyi bir araya getirerek, kenti daha güçlü temsil etmek amacıyla kurulan  'Ankara Gaziantepliler Birlik ve Beraberlik Derneği Kurucu Başkanı Mehmet Ali Borsöken, Gaziantep'in Ankara'da daha güçlü şekilde temsil edilmesi ve Gaziantep kültürünü tanıtmak amacıyla kurulan derneğin, Gaziantep'e 'gazilik' unvanının verilişinin 97'nci yıl dönümü nedeniyle resepsiyon düzenleyeceğini açıkladı. 

Başkan Borsöken, Ankara'da binlerce Gazianteplinin bulunduğunu fakat temsil eden sivil toplum kuruluşu sayısının az olduğunu söyledi. Kısa süre önce kurdukları dernekle Ankara'da ki Gazianteplileri bir araya getirerek kültürel tanıtımlar yaparak, Gaziantep'i daha güçlü temsil etmek istediklerini ifade eden Borsöken şöyle konuştu:

"Derneğimizi, Ankara’da bulunan hemşerilerimizle buluşmak, kaynaşmak Gaziantep kültürünü tanıtmak ve yaşatmak için kurduk. Gaziantep'in 'Marka Şehir' ve 'Gastronomi Şehri'  unvanlarını daha ileriye taşımayı amaçlıyoruz. Bununla beraber, sanayici ve işadamlarımıza danışmanlık ve yol gösterici roller üstlenmek, belli zamanlarda başarılı ve ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerimize burs ve barınma yerleri temin etmeyi de planlıyoruz. Bu doğrultuda benimle aynı düşünceyi paylayan arkadaşlarımızla bir araya gelerek faaliyetlerimize başladık."

Derneğin etkin olarak projelere imza atacağını dile getiren Borsöken, Gaziantep'e Gazilik unvanın veriliş yıl dönümü nedeniyle üst düzey bürokratların da katılacağı resepsiyon düzenleyeceklerini açıkladı.

AVAZTÜRK