Anketlere girdi: Abdullah Gül cumhurbaşkanı adayı!

Anketlere girdi: Abdullah Gül cumhurbaşkanı adayı!

Ankara'da Keçiören Gençlik Merkezi tarafından geldiklerini ifade eden anketçilerin Ankara genelinde yaptıkları ve son günlerin en çok gündeme gelen ismi Abdullah Gül ismine ankette Cumhurbaşkanı adaylığı kısmında yer vermeleri dikkat çekti.

AVAZTÜRK.COM / CELALETTİN YÜNEL:

Ankara 24 Haziran seçimleri öncesinde en hareketli zamanlarını yaşıyor. Kulisler her dakika hareketli, siyasi liderler görüşmelerini sürdürüyor ve jet hızı ile başlayan seçim hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor.  Yapılan çalışmaların bir yenisi de Keçiören Gençlik merkezinin hazırladığı anket oldu.

Ankara’nın Keçiören ilçesinde bulunan Keçiören Gençlik merkezi tarafından yapılan ankette 24 Haziran seçimleri ile ilgili çeşitli sorular yer aldı. Ancak ankette en dikkat çeken detay son günlerde adı gündemden düşmeyen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ismi oldu.

Vatandaşlara yönelttikleri sorular arasında ilk önce, "1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde Hangi Partiye verdiniz?" sorusu yer alırken diğer soruda ise "Seçimler eski sistem ile yapılsayd, yani partiler tek başlarına seçime girselerdi oyunuzu hangi partiye verirdiniz?" sorusu yer aldı.

İYİ PARTİ+CHP+ HDP İTTİFAKI

Anketin dikkat çeken soruları arasında ,"Aşağıdaki şekilde ittifak olursa hangi partilerin ittifakına oy verirsiniz?" bulunuyordu. Bu sorunun şıkları arasında ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in daha önce "Asla ittifak yapmam" dediği CHP ile birarada bulunmasının yanısıra ittifakta HDP'nin de olması dikkatlerden kaçmadı. cy-003.png

AYNI SORU ÜST ÜSTE SORULDU

Anketin en önemli sorularından bir tanesi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yer aldığı, "Hangi adaylara oy verirsiniz?" sorusu olduğu görüldü. 

Ayrıca aynı soru iki defa tekrar sorularak bu sefer adaylar arasında Muharrem İnce, Meral Akşener, Yılmaz Büyükerşen'in de yer alması ve aynı sorunun üç defa ardı ardına sorulması dikkat çekti.  

İŞTE O ANKET SORULARI:

untitled-1.jpg