Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Üyesi,  AK Parti Milletvekili Zafer Sırakaya’dan Avrupalı Türkleri sevindirecek açıklama: Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Komisyonu Kurulacak

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Üyesi, AK Parti Milletvekili Zafer Sırakaya’dan Avrupalı Türkleri sevindirecek açıklama: Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Komisyonu Kurulacak

AK Parti İstanbul Milletvekili Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi Zafer Sırakaya’dan Avrupalı Türkleri sevindirecek açıklama geldi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi Zafer Sırakaya basın açıklaması şöyle:

“Üyesi olduğum Dişişleri Komisyonu'nun bugün gerçekleştirilen toplantısında, Komisyon Başkanımız Sayın Volkan Bozkır Bey'in teklifi ile komisyon bünyesinde Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Komisyonu kurulması kararı alınmıştır.

Bu yeni komisyonun oluşturulmasına ilişkin bir süredir hazırlık çalışmaları sürdürdüğümüz kamuoyunun malumudur. Nitekim, Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Bosna-Hersek'te konuyla ilgili hazırlığımızı ilk kez yurtdışındaki vatandaşlarımıza bizzat açıklamıştır.

f94f7d58-e1d0-4398-842b-a2bad771e355.jpg

Halihazırda AK Parti olarak verdiğimiz bu önerge ve teklifin kabul edilmesi ile yurt dışında yaşayan Türk toplumuna verdiğimiz sözlerden birini daha gerçekleştirmiş oluyoruz. Yakın zamanda komisyonumuzun daimi ihtisas komisyonu haline gelmesi için içtüzük değişikliği yapılmasını da planlanlıyoruz.

6be559f0-8815-4f32-8247-108a7d87a42c.jpg

Yurt dışı vatandaşlarımızı temsilen 2 milletvekilini TBMM'ye taşıyan Partimizin bugün bu komisyonun oluşmasında koyduğu iradeyi önümüzdeki süreçte yurt dışında yaşayan Türklerin tüm sorunları için de 2 vekilimiz ve partimizin tüm organlarıyla vermeye devam edeceğiz.

435863ed-f06c-4e6f-afd7-838011868899.jpg

Yurtdışından TBMM'ye tek milletvekili taşımamış ve bugüne kadar yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunları ile ilgilenmemiş, AK Parti öncesi yurtdışı vatandaşlarımızı sadece ekonomik saiklerle ve güvenlik sorunları ile değerlendiren çevrelerin komisyonun kurulması noktasında kendilerine pay çıkarma gayret ve pervasızlığını büyük bir hayretle izlemekteyim.

AK Parti'den 5, CHP den 2, MHP den 1, İyi Parti'den 1 ve HDP den 1 üyenin görev yapacağı komisyonumuzun yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.”

18a83644-0c5c-44ec-8f8c-8fd68b803e9a.jpg