BAE’nin yeni hamlesi, Müslümanların büyük tepkisine yol açtı

BAE’nin yeni hamlesi, Müslümanların büyük tepkisine yol açtı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı ve Abu Dabi Emiri Halife bin Zayed, İslam düşmanlığına bir yenisini daha ekledi.

Kur’an-ı Kerim’de yer alan bazı unsurların benzerleri, bir parkta sergilenecek. İçinde Mucizeler Mağarası, Cam Ev ve 12 bahçenin yer alacağı parkın bazı bölümlerine giriş ücretli olacak. BAE’nin ticari kaygıyla böyle bir park yapıyor olması ve işin içine Kur’an’ı alet etmesi, Müslümanları isyan ettirdi.

BAE'DEN KUR'AN-I KERİM'E BÜYÜK SAYGISIZLIK

Projenin yapımı sürüyor. Dubai Belediyesi, Kur'an Park'ın amacının, İslami vizyon ve kentsel değerler arasında bir köprü kurmak olduğunu söylese de işin aslının para kazanmak olduğu biliniyor.

Genel Müdür Dawood Abdul Rahman Al Hajiri, 100 milyon dirheme (115 milyon TL) mal olması beklenen projede, Kur'an'da adı geçen bitkilerin bulunduğu 12 bahçenin yer alacağını söylüyor. Hajiri,burada yer alacak ürünler arasında tıbbi ve bilimsel faydaları bilinen muz, nar, zeytin, buğday, demirhindi, fesleğen, kavun, üzüm, incir, sarımsak, pırasa, soğan, mısır, mercimek ve benzerlerinin bulunduğunu, parkta ayrıca, tüm bahçelerde yer alan her tür bitki ve ağaç hakkında, onların nasıl gıda ve modern tıpta kullanabileceğine ilişkin kioskların yer alacağını belirtiyor.

Mucizeler Mağarası'nda, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de yer alan mucizelerin, son interaktif teknoloji kullanılarak resmedileceği ve etkileşimli teknoloji kullanarak Kur’an’ın en dikkat çekici olaylarından bazılarını göstereceği belirtiliyor. Cam Ev bölümünde ise, Kur'an'da belirtilen yeşillikler gösterilecek. Kuran Park'ta ayrıca bir İslam bahçesi, büyük bir sera, bir çöl bahçesi ve İspanya'nın güneyindeki Endülüs bahçeleriyle modellenmiş bir alanın yer alması bekleniyor. Böylece BAE, yaptığı saygısızlığı şirin göstermeyi ve faydalı bir işmiş gibi dünyaya pazarlamayı amaçlıyor.

Dubai Veliaht Prensi Şeyh Hamdan, Kur'an Park projesini Eylül 2016'da onaylamıştı.Al Khawaneej'de yer alan Kur'an Park'ın açılış tarihi henüz netleşmedi.

Türkiye Haber Merkezi