Bahçeli: Ağır sorunların müsebbibi ABD’dir

Bahçeli: Ağır sorunların müsebbibi ABD’dir

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Zeytin Dalı Harekatıyla ilgili olarak Suriye'deki ağır sorunların müsebbibinin ABD olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisinin Kızılcahamam'da düzenlenen Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve TBMM Grubu ortak toplantısı kapanış oturumunun ardından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli önemli açıklamalarda bulundu.cy-003.png

AK PARTİ VE MHP’DEN TARİHİ ORTAKLIK

Kan emici hain FETÖ’nün alçak 15 temmuz darbe girişiminden sonra yok olan siyasi kalıplarla birlik ve beraberliğin devam ettirilemeyeceğini dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hz. Mevlana'nın ifadesiyle şimdi yeni şeyler söylemek lazım olduğunu ve 7 Ağustos'ta Yenikapı'da Türkiye'nin önüne yeni bir kapının açıldığına şahitlik edildiğini ifade etti. Türk milletinin FETÖ’nün alçak 15 Temmuz'daki kanlı işgali durdurduğunu belirten Bahçeli, 7 Ağustos'ta kalıcı uzlaşma iradesinin gösterildiğini aktardı. Ayrıca Bahçeli, Türkiye'yi yeni bir hükümet sistemiyle garantiye alınması gerektiğini ve bundan dolayı da Adalet ve Kalkınma Partisi ile tarihi nitelikli bir ortaklık sonucunda 18 maddelik bir anayasa değişikliğinde anlaştıklarını bildirdi.

MÜSEBBİBİ ABD’DİR

Bahçeli geçtiğimiz haftalarda 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olması durumunda destek olma kararını dile getirdiklerini hatırlatarak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini inşa eden partilerin seçime ittifakla girmesinin kaçınılmaz bir zaruret olduğu kararını fedakârlık imbiğinde damıtarak açıkladıklarını söyledi. Teröristlere her türlü desteği sağlayan Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye’nin güney sınırlarında yaşanan terör olaylarının ve Suriye'deki ağır sorunların müsebbibi olduğunu aktaran Bahçeli, Afrin'de Ankara'nın kuyusu kazılmakta olduğunu Münbiç’te ise terör koridorunun Akdeniz'e ulaşması için son derece önemini dile getirdi.