Bak sen şu işe! Şeytan FETÖ’nün yanında stajyer kaldı

Bak sen şu işe! Şeytan FETÖ’nün yanında stajyer kaldı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in propaganda da sınır tanımadığı ortaya çıktı. Örgüte eleman kazanmak için her türlü dini kavramı istismar eden Fetullah Gülen’in sık sık şeytana da atıf yaptığı belirlendi. FETÖ’nün okul, yurt, ev ve diğer eğitim faaliyet ala

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in propaganda da sınır tanımadığı ortaya çıktı. Örgüte eleman kazanmak için her türlü dini kavramı istismar eden Fetullah Gülen’in sık sık şeytana da atıf yaptığı belirlendi. FETÖ’nün okul, yurt, ev ve diğer eğitim faaliyet alanlarında kullandığı materyalleri bilir kişi sıfatıyla inceleyen Prof. Hasan Onat, raporunda, “Fetullah Gülen, HZ. Adem’i cennetten kovduran Şeytan’ı stajyer” ilan etmekten çekinmediğine dikkat çekti.

 ŞEYTAN’IN YAŞI

Hasan Onat, 12 Nisan 2016 günlü raporunda FETÖ’nün  çocuk ve gelişme çağındaki gençlerin ruh dünyasında kalıcı travmalara neden olacak argümanları özellikle kullandığını anlattı. Raporda FETÖ’nün bazı dini ve milli kavramları acımasızca çarpıttığını anlatan Onat, şunları yazdı:

 “Eğitimde kullanılan bazı metinlerin çocuk ve gelişme çağındaki gençlerin ruh dünyasında kalıcı izler bırakıyor. Örnek olarak Şeytanın Hz Adem'i aldattığında stajyerlik yaptığı şimdi ise elli bin yıllık bir deneyime sahip olduğu gibi safsatalara yer veriliyor. Risale-i Nur ve üstat başlığında Said Nursi'ye insan üstü nitelikler atfediliyor. Geleceğin bilgisine sahip olabileceği sonucu çıkarılacak hikayeler anlatılıyor. Devlet kötülenip küçük düşürülüyor. Laik Türkiye Cumhuriyeti Devletinin İngilizlerin maslahatına hizmet ettiğinden bahsediliyor. Kurtuluş Savaşı esnasında toplumun gençleri, aydınları, alimleri katledilmiştir denilerek itibarsızlaştırmaya çalışılıyor. Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ve ithamlarda bulunuluyor.”

AYAKLARINI TERS TAKIYOR

Öte yandan Onat raporunda FETÖ’nün öğrencileri   örgütte bağlamak için her türlü safsatayı da anlattığını belirledi. Fetullah Gülen’in ayaklarını çıkarıp taktığından, buzlu su ile banyo yapmasına kadar bir çok yalanın sıralandığına dikkat çeken Onat, şu saptamayı yaptı:

“Öğrencilerin cemaate bağlanması için örgüt detaylı bir strateji belirlemiş. Öğrencilerin ilgi alanları zevk ve düşünce yapıları tespit edilip en uygun kanaldan ilgisi çekiliyor. Fetullah Gülen, öğrencilere sık sık makul çizgilerin dışında insanüstü denebilecek düzeyde anlatılıyor. Dünyada anlayarak onun kadar hızlı okuyan kimse olmadığı, Meydan Laraousse'yi ezbere bildiği, insanlığın maymundan geldiği fikrini ilk çürüten kimse olduğu, soğuk kış günlerinde buzları kırıp içindeki su ile banyo yaptığı, üzerine dökülen suyun ayaklarında donarak buzlaştığı, ayaklarını ters takıp durduğu, Kuran'ı Kerim'i altı yaşında bir günde sekiz cüz ezberleyerek hıfzettiği gibi olağanüstülüklere yer veriliyor.”

AVAZTURK/Ali Çavuş