Bakan Özer açıkladı! Adana'da okulların açılış tarihi o tarihe ertelendi!

Bakan Özer açıkladı! Adana'da okulların açılış tarihi o tarihe ertelendi!

Deprem felaketinden etkilenen illerde eğitim ve öğretime ara verilmiş ve her il için farklı bir tarih belirlenmişti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, son dakika gelişmesi ile yeni tarihleri açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından sahaya inen ve vatandaşlara Malatya’dan seslenen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 10 ilde okulların açılış tarihinin ertelendiğini açıklamıştı. Türkiye genelinde de okulların 2 hafta daha kapalı kalacağını belirtmiş olan Bakan Özer, geçtiğimiz gün yeni bir açıklamada daha bulundu.

10 il haricinde kalan diğer illerde 21 Şubat tarihinde eğitim ve öğretime başlandı. Deprem bölgelerinde eğitim ve öğretimin aksamaması adına çalışmalarına devam eden Milli Eğitim Bakanlığı, şehirlere göre farklı açılış tarihleri belirledi. Bu kapsamda yeni bir açıklamaya daha imza atan Bakan Özer, Adana ili için okulların açılış tarihinin değişmiş olduğunu bildirdi.

SON GELİŞMELERİ AKTARDI!

bakan-ozer-acikladi-adanada-okullarin-acilis-tarihi-o-tarihe-ertelendi.png

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden etkilenen Adana ilinde kamuoyuna açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarda eğitim ve öğretimin devam edebilmesi adına çalışmalara devam edildiğini ifade etti. Adana 112 Acil Merkezi’nde kurulan Koordinasyon Merkezi’nde açıklama yapan Bakan Özer, şu ifadeleri kullandı: “131 adet okul öncesi çadır ve konteynerde eğitim- öğretim yapıyoruz. Bu kapsamda 18 tane ilkokul ve 12 tane de ortaokul kurduk. Malatya’da ilk kez konteyner kentte prefabrik okul kurduk. Şu an orada elbette müfredata dayalı bir eğitim öğretim yok. Daha çok öğrencilerin psikososyal sağlığını destekleyebilmek amacı ile öğretmenlerimiz eğitim vermeye devam ediyorlar.”

ADANA’DA OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ ERTELENDİ!

10 ilde çok dinamik bir sürecin yaşandığını ifade eden Bakan Özer, verilerin sürekli olarak değiştiğini ve bu sebep ile de değişen verilere göre kararlar almak durumunda olduklarını belirtti. Daha önce Adana’da okulların 1 Mart tarihinde açılacağını açıklamış olan Bakan Özer, yeni gelen verilerin ardından bu kararda bir değişiklik yapıldığını ve Adana’da okulların 13 Mart tarihinde açılmasına karar verildiğini ifade etti. Bakan Özer, 13 Mart tarihinde güncel durumun yeniden ele alınacağını ve kamuoyunun o doğrultuda bilgilendirileceğini bildirdi.