Bakan Sarıeroğlu KANAL A mağdurlarına kulak verdi

Bakan Sarıeroğlu KANAL A mağdurlarına kulak verdi

Çalışanlarının aylarca maaşlarını ödemeyerek mağdur ettiği Kanal A çalışanları, sıkıntılarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu’na anlattı.

Kanal A çalışanlarından kanalın 20 sene Spor müdürlüğünü yapmış olan Murat Çimen, 20 sene program yapımcısı olarak çalışan Cüneyt Polat ve yayın planlama Koordinatörü Fahrettin Damga mağdur edilen bütün Kanal A çalışanları adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu’nu ziyaret ederek yaşanılan bütün sıkıntıları anlattı

BAKAN SARIEROĞLU TAKİPÇİ OLACAĞINI SÖYLEDİ

AVAZTÜRK yazarlarından Celalettin Yünel’in daha önceden kaleme aldığı “Kanal A’da yaşanılan haksızlıkların perde arkası!” yazısında da bahsettiği sıkıntıları Bakan Sarıeroğlu’na anlatılmasının ardından Bakan Sarıeroğlu, Kanal A mağdurları için yapılabilecek her şeyi yapacağını ve bu olayın takipçisi olacağını söyledi.

KANAL A MAĞDURLARI BÜTÜN SIKINTILARINI BAKAN’A ANLATTI

Bakan Sarıeroğlu’na sıkıntılarını anlatan Kanal A mağdurları, Termikel firmasına bağlı olan Kanal A televizyonun patronları elemanlarını topladığını ve son ana kadar yaptıkları fedakar çalışmalardan dolayı kutlayarak, “Artık siz bizim ailemizden bir parça oldunuz. 10 gün içinde sizleri toplayıp ödemelerinizi planlayıp hepinizle helalleşeceğiz” dediklerini ifade etmesinin ardından geçen 6 ay süresince personellerin çağrılmadığını ve de ödeme planı yapılmadığını aktardı.

YEMEK PARALARI DAHİ ÖDENMEDİ

Ayrıca Kanal A mağdurları, bu sürecin ardından patronları telefonlara bile cevap vermediğini belirterek, “İnternet ve radyo çalışanlarına siz kalıyorsunuz. İnternet ve Radyomuz yayına devam edecek. Sizlerin de tüm maaşlarınızı vereceğiz” denildiğini ancak bu sözün de tutulmadığı gibi personele yemek paraları dahi ödenmediğini dile getirdi.

GAZI KESTİLER ÇALIŞANLAR İŞTEN AYRILDI

Kanal A mağdurları kanalın tamamen kapatılmadan önce gaz olmadığı için personelin elektrikli sobalarla ısındığını ve içme suyunun dahi gelmediğini ve bundan dolayı da radyo ve internet çalışanlarının Noterden ihtar çekerek işten ayrıldığını sözlerine ekledi

 

5d59852c-6b39-4e3d-bc43-04c031bbc48d.jpg

SOSYAL MEDYADAN DESTEK BEKLİYORLAR

Kanal A mağdurları, gelinen noktada 8-13 ay arasında maaşlarını ve tazminatlarını alamadıklarını bundan dolayı da sosyal medyada #kanalatvmagdurları adında tag oluşturduklarını belirterek herkesten destek istediklerini açıkladı.

İlgili Haberler