Bakanı Işık: 'S-400'ler acil ihtiyacımız var'

Bakanı Işık: 'S-400'ler acil ihtiyacımız var'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, S-400 hava savunma sistemiyle ilgili Rusya'yla son teknik değerlendirmelerin yapılmakta olduğunu açıkladı. Bakan Işık, bundan sonra artık siyasi karar noktasına gelineceğini söyledi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işık, "Rusya ile ilgili son değerlendirmeler yapılıyor. Teknik değerlendirmeler. Bu teknik değerlendirmeler kısa sürede biter. Ondan sonra artık siyasi karar noktasına gelinir" dedi.

"S-400'ler acil ihtiyacımız"

Bakan Işık, Türkiye'nin kendi sistemini geliştirme projesinin S-400'le ilgili görüşmeleri nasıl etkileyeceğinin sorusu üzerine, "S-400'ler bizim acil ihtiyacımız" dedi. Görüşmelerin devam ettiğini vurgulayan Işık, "Teknik çalışmada son noktaya geldik" diye konuştu.

"Asıl hedefimiz kendi sistemimizi geliştirmek"

Türkiye olarak asıl hedeflerinin kendi sistemlerini geliştirmek olduğunu vurgulayan Bakan Işık, şöyle konuştu: "Bununla ilgili programı da başlattık. Hem Ar-Ge olacak hem de geliştirme, yani hem araştırma hem geliştirme. Burada mesela Batılı şirketler bizimle işbirliği yapmak istiyorlar. Biz de ona açığız. Pazartesi günü ben Paris'te olacağım, uzay ve havacılık fuarında olacağım. Orada da görüşeceğim firmalar olacak. Birlikte proje yapma imkanımız da var, bizim kendi projemizle onların birikiminden yararlanma imkanımız da var. Hangisi işimize gelirse, onu değerlendireceğiz."

Sputnik