Balıkesir’de bazı AK Parti’li Başkanlar, ‘Edip abinin hukukunu koruyun’ talimatına harfiyen uyuyor!

Balıkesir’de bazı AK Parti’li Başkanlar, ‘Edip abinin hukukunu koruyun’ talimatına harfiyen uyuyor!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın “metal yorgunluğu” çıkışından sonra “değişim ve dönüşüm” temalı çağrıları üzerine zehir zemberek bir açıklamayla AK Parti ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa eden Edip Uğur ortaya çıktı

İstifasının ardından kayıplara karışan, sosyal medyada bir iki paylaşım dışında pek sesi çıkmayan, en son İngiltere semalarında görülen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Edip Uğur yeniden sahalara döndü.

Ayağının tozuyla siyasi kulislere başlayan Edip Uğur, 30 Ekim 2018 günü "Yolsuzluğunuz yok, usulsüzlüğünüz yok, başarısızlığınız yok, FETÖ bağlantınız yok ama ailenize ve evinize kadar ulaşan tehditler. Katlanacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. AK Parti'de siyaset yapma imkanımız ortadan kaldırılmıştır” ifadelerinin öne çıktığı zehir zemberek açıklama ile hem AK Parti’den hem de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa etmişti.

Uğur’un, istifasını açıkladığı basın toplantısındaki “Ailenize ve evinize kadar ulaşan tehditler. Katlanacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. AK Parti'de siyaset yapma imkanımız ortadan kaldırılmıştır” ifadelerine rağmen, onun yerine seçilecek isimle ilgili yapılan çalışmalar sırasında Balıkesir’e ziyaret gerçekleştiren AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya’nın, AK Partili İlçe Belediye Başkanları ve Balıkesir İl Yöneticilerinin de hazır bulunduğu bir toplantıda, Edip Uğur ile ilgili tavsiyelerde bulunup, “Edip abinin hukukunu koruyacağız” mealinden telkinleri uzun süre konuşulmuştu.

İstifanın ardından 6 ay sonra ortaya çıkan Edip Uğur’un, Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ve Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ile AK Parti’nin Milletvekili Seçimleri öncesi temayül yoklamasının yapıldığı saatlerde bir arada görünmesi kafaları karıştırdı.

 

edip_ugur_ak_partili_baskanlar1.png

 

Uğur’un bu buluşmadan sonra Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu ile de bir köy programında bir araya geldiği ve Avcu’nun program esnasında mikrofonu istifası sırasında AK Parti’ye yönelik zehir zemberek açıklamalarda bulunan Edip Uğur’a vermesi dikkat çekti.

AK Parti’li Belediye Başkanları’nın önce temayül yoklamasıyla eş zamanlı Edip Uğur ile AVLU’da cafede buluşması akabinde Bigadiç Belediye Başkanı’nın Uğur ile köy programına katılıp mikrofon uzatması, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’nın “Edip abinin hukukunu koruyacağız” talimatının bir sonucu mudur bilinmezken, bu yakınlaşmanın, Balıkesir AK Parti camiasında büyük rahatsızlığa sebep olduğu öğrenildi.

 

edip_ugur_ak_partili_baskanlar.png

 

AVAZTÜRK