Başbakan Binali Yıldırım'dan önemli açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım'dan önemli açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım SETA Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu'nda konuştu

SETA Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Darbe görünümlü işgal girişimi milli destana dönüştü" dedi.

 

Bu ülkede darbe girşimi görmemiş insan yok diyen Başbakan Binali Yıldırım, "Umud ediyorum ki 15 Temmuz 2016'dan sonra dünyaya gelen yavrularımız böyle acılar yaşamasın" ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, "Bunların arsızca pişkince masum rolü oynamasında kimse etkilenmesin şehit yakınları ve gazilerimizin gönlü ferah olsun" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

Bir dolara üniformalarına, inançlarını, bayraklarını sattılar. O gece Anadolu'nun her köşesinde meydanlara inen yalnız millet olma şuurunu ortaya koymadı. O milyonlar ülkesiyle kurduğu aidiyetin boyutunu cümle aleme gösterdi. Art arda bombalar yağarken, alçak uçuşlarla, sonic patlamalarla şehirdeki binaların camları aşağı inerken milletin korkacağını hesap ettiler ama çok yanıldılar. Birbirlerini o güne kadar tanımamış insanlar ölümüne kardeş oldu. O gece milletimiz Türk milletinin gücünü tüm dünyaya bir kez daha gösterdiği gündür.