Başbakan: Yürüyeceksen darbeye karşı yürüyeceksin

Başbakan: Yürüyeceksen darbeye karşı yürüyeceksin

Diyarbakır'da konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin yürüyüşüne tepki gösterdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da katıldığı toplu açılış töreninde gündeme dair açıklamalar yaptı.

"15 TEMMUZ'DA MEYDANLARA İNMEYENLER..."

CHP'nin yürüyüşüyle ilgili Başbakan,"Siz değil misiniz Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz'da meydanlara inin dediğinde bu meydanları siz doldurmadınız mı? Alçak darbecilere hak ettikleri cevabı siz vermediniz mi? O gün meydanlara inmeyenler sokaklarda yürümeyenler bu şimdi tutmuşlar Ankara'dan İstanbul'a yürüyorlar. Yürüyeceksen darbeye karşı yürüyeceksin." ifadelerini kullandı.

DİYARBAKIR İHANETE GEÇİT VERMEZ

Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları;

"İhtiyacımız olan nedir ihtiyacımız olan birliktir beraberliktir kardeşliktir. İşte Ulu Cami 639 yılından bu yana ayakta. İşte bu camiler bu tarih bizim gurur duyduğumuz geçmişimizdir. Bakın, bu toprakların evladı Selahaddin Eyyubi ne diyor 'Hataları affet ama ihaneti asla affetme'. İhaneti affeder miyiz asla. İşte bu Diyarbakır ihanete geçit vermez. Diyarbakır ay yıldızlı bayrağına her zaman sahip çıkmıştır sahip çıkmaya devam edecek.

DİYARBAKIR'I BÖLGENİN BİR NUMARASI YAPMAYA KARARLIYIZ

Diyarbakır'ı bölgenin parlayan yıldızı bir numarası yapmaya kararlıyız. Sizin hemşeriniz Cahit Sıtkı ne güzel söylemiş 'Memleket isterim gök mavi dal yeşil tarla sarı olsun. Kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim ne başta dert ne gönülde hasret olsun. Kardeş kavgasına bir nihayet olsun'. Allaha şükür kardeş kavgasını da bitirdik milletimizle devletimizi kucaklaştırdık. Siz her şeyin en güzeline layıksınız.

"PKK, YPG, PYD BUNLARIN HEPSİ AYNI"

Bundan sonra da Diyarbakır için Türkiye için bölge için her türlü imkanı seferber edeceğiz. Yıkılan evlerin en güzelini yapacağız. Yıkılan dükkanların en güzelini yapıyoruz. Ama yıkılan gönüllerin tamiri zordur, asıl olan gönüller yapmaktır gönüller yapmaya geldik. Bu terör örgütü PKK, YPG, PYD bunların hepsi aynı. Bunları aramızdan çıkarmaya yemin ettik, kararlılığımız devam ediyor."