Başkan Erdoğan: "Teröristlere mühimmat göndermeleri bizi rahatsız ediyor"

Başkan Erdoğan: "Teröristlere mühimmat göndermeleri bizi rahatsız ediyor"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da ABD Ticaret Bakanı'nı ağırladı. Başkan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "ABD'nin YPG'ye mühimmat göndermesi bizi rahatsız ediyor" dedi.

ABD heyetinin kabulünde konuşan Başkan Erdoğan, "Müttefikimiz ile ticaret konusunda ilişkilerimizi ilerletmeye devam ediyoruz. Dostum Trump ile samimi ve güçlü bir diyaloğumuz var. Yakın diyaloğu Trump'ın ziyaretiyle taçlandıracağımıza inanıyorum" dedi.

"TRUMP İLE 100 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA YAPTIK"

Trump ile yaptığı görüşmeleri anlatan Erdoğan, "Türkiye ile ABD arasındaki 20 milyar dolarlık ticaret hacmi potansiyelin çok altındadır. Trump ile ilk görüşmemizde bu rakımın 75 milyar dolar olması hakkında konuşmuştuk. Osaka'daki konuşmamızda bu rakamı 100 milyar dolara çıkartarak mutabık kaldık. Bu hedefe ulaşılması yolunda somut adımlar atmaya da başladık. Burada yapılan görüşmenin ekonomiyi güçlendirmeye katkı sağlayacağına inanıyorum. Trump ile yaptığımız telefon görüşmesi sonrası sayın bakanı buraya göndermesi de bu işteki ciddiyetin bir göstergesidir." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN TÜRKİYE'NİN TİCARET PAZARLARINA OLAN ERİŞİM İMKANINI ANLATTI

Erdoğan, "Biz daha fazla ABD firmasının ülkemizde yatırım yapmasını, sağladığımız kolaylıklardan daha fazla faydalanmasını arzu ediyoruz. Ülkemize gelen her ABD'li yatırımcıya gereken destekleri vermeye hazırız. Türkiye bölgesinde önemli bir yatırım ve lojistik üssü. Çağrımız sadece bir iyi niyet temennisi değildir. Bunun için güçlü gerekçelerimiz ve çok güçlü avantajlarımız vardır. Türkiye'nin değerlendirilmesi her iki tarafa da büyük imkanlar kazandıracaktır. Ülkemizin konumu Akdeniz, Kafkaslar, Orta Asya, Avrupa ve Orta Doğu pazarlarına doğrudan erişim sağlıyoruz. Dünyada Afrika, Asya ve Avrupa'ya bu derece erişim imkanı sunabilen başka bir ülke yoktur." şeklinde konuştu.

"ARTIK GÖÇ DALGASINI GÖĞÜSLEMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

Ekonomimizin sunduğu tüm bu imkanlardan Amerikalı yatırımcıların da istifade etmesini istiyoruz. Türkiye sadece ekonomisini geliştirmekle kalmıyor aynı zamanda bölgesel sorunların dünyayı etkilemesinin de önüne geçiyor. Bugün ülkemiz 3,6 milyonu Suriyeli olmak üzere, dünyanın farklı ülkelerinden çeşitli statüde 5 milyona yakın yabancıya ev sahipliği yapıyor.

Bu şekilde NATO'daki müttefiklerimiz başta olmak üzere tüm Avrupa'nın güvenliğini biz temin ediyoruz. Ülkemizin yeni bir göç dalgasını göğüslemesi artık mümkün değildir.

gaziantep_gastroantep_avazturk-035.jpg"TERÖRİSTLERE MÜHİMMAT GÖNDERMELERİ BİZİ RAHATSIZ EDİYOR"

Başkan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti;

Sayın Obama döneminde kendilerine teklifim şuydu. "Gelin süratle güvenli bölgeyi kuralım" Maalesef Obama döneminde bu teklifimi karşılık alamadığım için gerçekleştiremedik. Kendisi de olumlu baktığı halde güvenli bölge olmadı. Sayın Trump olumlu baktı, nitekim son ana kadar da güvenli bölge olayına olumlu yaklaştığını ifade etti. Öyleyse vakit kaybetmeden bunu halletmemiz lazım. Bunu hallettiğimiz anda zaten terör örgütlerine karşı mücadelemiz kolaylaşacak. Mülteciler, düzensiz göç sıkıntısını da aşmış olacağız.

Güvenli bölge çalışmalarına başladık. Amerika'dan beklentimiz, terörle mücadelemizde ve sığınmacıların huzurla eve dönecekleri güvenli bölge oluşturma çabamızda yanımızda olmalıdır. Şu anda 50 bine varan TIR'la, terörist gruplara araç gerek mühimmat bu şeylerin gönderilmesi bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir. Bu araç gereç mühimmat kime karşı kullanılıyor? Türkiye'ye karşı. Bunu kabullenmemiz de herhalde stratejik olarak mümkün değildir.

AVAZTÜRK