BAŞKENT’TE SKANDAL ATAMA: CHP’li Belediye Başkanı Mansur Yavaş BELKA A.Ş’nin başına MÜFLİS bir tüccarı atadı

BAŞKENT’TE SKANDAL ATAMA: CHP’li Belediye Başkanı Mansur Yavaş BELKA A.Ş’nin başına MÜFLİS bir tüccarı atadı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Belka Yönetim Kurulu Başkanlığına, kendi şirketini iflas ettirmiş Halil İbrahim Sarı’yı atayarak hem kendi söylemleriyle çelişti hem de büyük bir skandala imza attı.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen CHP’li Mansur Yavaş, Büyükşehir Belediyesine ait şirketlerden biri olan Belka’nın Yönetim Kurulu’na yaptığı atama ile büyük bir skandala imza attı.

Seçildikten sonra Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Büyükşehir’e ait iştirak ve şirketlerin Yönetim Kurulları’nı ve yöneticilerini şirketleri iyi yönetememekle, zarara uğratmakla suçlayarak Yönetim Kurulları ve yöneticilerini değiştirmek için yetki isteyen Ankara Büyükşehir’in CHP’li Belediye Başkanı Mansur Yavaş, en çok dile getirdiği Belka A.Ş’nin Yönetim Kurulu’na müflis bir tüccarı atadı.

Sahibi olduğu ORPAŞ Endüstriyel ve Kurumsal Hizmetler ve Ürünler Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ni 2016 yılında iflas ettiren Halil İbrahim Sarı, Büyükşehir Belediye şirketleri yönetim kurulları ve yöneticilerinin kötü yönetim nedeniyle zarar ettiğini bu nedenle yönetimleri ve yöneticilerini değiştireceğini söyleyen CHP’li Mansur Yavaş tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait Belka A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanlığına atandı.

Kendine ait şirketi bile iflas ettiren bir ismin, şirketleri zarardan kurtaracağı gerekçesiyle Belediye şirketinin başına atanması Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde büyük tepki çekti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerin değerlerinde de benzer bir tavır sergileyerek tartışmalı isimleri atamaya çalışan Mansur Yavaş’ın daha 3. Ayda tüm söylediklerinden çark etmesi ve kendi söylemleri ile çelişmesi Başkent ankarada alay konusu oldu.

İŞTE MANSUR YAVAŞ TARAFINDAN SKANDAL BİR ŞEKİLDE BELKA A.Ş YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA ATANAN HALİL İBRAHİM SARI’NIN TİCARET SİCİL KAYITLARINA YANSIYAN İFLAS SERÜVENİ:

 

orpas_iflas-copy2.jpgorpas_ticaret_sicil_son1.jpg

 

AVAZTÜRK-ÖZEL