Bedelli askerlik 2023 ücreti ne kadar? 3 Temel sorun çözüm bekliyor

Bedelli askerlik 2023 ücreti ne kadar? 3 Temel sorun çözüm bekliyor

Bedelli askerlik bekleyenlerin 2023 yılı için temelde fiyatın yüksek olması, cezaların yüksek ve kışla şartlarının kaldırılması gibi talepleri bulunmakta. Peki bedelli askerlik 2023 fiyatı zamlandı mı? 2023 bedelli askerlik kaç para oldu?

Bedelli askerlik ücretleri her geçen yılda artmaktadır. 2023 yılı öncesi bedelli askerlik bekleyenler 2023 bedelli askerlik ücreti ne kadar ve bedelli askerlik fiyatlarını merak ediyor. Enflasyona bağlı askeri ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarına göre belirlenen bedelli askerlik ücretleri henüz kesinleşmedi fakat fiyat sorusunu, cezalar ve kışla problemleri gündemde.

Bedelli askerlik ne kadar oldu sorusu 2023 yılında en çok araştırılan konular arasında yer alırken 2023 bedelli askerlik son dakika gelişmeleri sıkı takip edilmektedir.

Bedelli Askerlik 2023 ne kadar?

Önümüzdeki 2023 yılında bedelli askerlik fiyatlarının enflasyon ve asgari ücret artışıyla birlikte gelecek artış ve ceza miktarının ortalama 150 - 200 bin lira civarında olacağı söylenmekte. Fakat henüz bedelli askerlik 2023 fiyatlarına ilişkin resmi açıklama gelmedi. Gelelim şimdi bedelli askerlik bekleyenlerin sorunlarına.

Bedelli Askerlik Bekleyenlerin 3 Temel Sorunu

Yüksek ücretler, Cezalar ve Kışla şartının kaldırılması bedelli askerlik bekleyenlerin temel sorunu arasında yer alıyor. Bedelli askerlik yapan gençlerin düşünüldüğü gibi sadece zengin kesimin değil kredi, borç harç bularak bedelli askerlik yapmayı tercih ettiklerini belirtelim.

Siyasilerin bu konulara kulak vermesiyle çözüm bulacağını umarak makul olan taleplerin değerlendirilmesi gerektiği görüşündeyiz.

Şuan bedelli askerlikten yararlanmak isteyen 550 bin genç kitle bulunuyor. Hayatlarının her noktasında gündeme gelen askerlik konusu tecil yaşı 29'dan 22'ye indirilince birçok genç yoklama kaçağına düşmüş durumda. 23 Mayıs 2022'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "yoklama kaçağı ve bakayaların bedelli askerlikten yararlanmasının önünün açılacağı" açıklamasıyla umutlandılar.

30 Haziran 2022'de yasanın yürürlüğe girmesi nedeniyle Temmuz ayında yapılan zamdan etkilendiler ve şikâyetlerinin temel nedenlerinden biri de bu. 56.500 TL olan fiyat Temmuz zammının yansıması ile 80.64 TL'ye yükselmiş. Bu arada yeri gelmişken belirtmeliyim ki ücret 6 asteğmen maaşına endeksli ve her 6 ayda bir güncelleniyor. Askerlik hizmeti sırasında yürürlükte olan ücret neyse, askere giden kişi onu ödemek zorunda... Ayrıca yoklama kaçağı ve bakayalara aylık bin 167 TL, yıllık 14 bin TL para cezası uygulanıyor. Ceza miktarı her yıl arttığı için çok yüksek bir bedelle karşı karşıya kalabiliyorlar. Üç yıl askerlik yapamayan bir genç 150-200 bin TL'ye kadar para ödeyebiliyor. Önümüzdeki yıl gelecek artışları henüz hesaplamadık.