Bedrettin Ekdi Sanayi Sektörünü Değerlendirdi

Bedrettin Ekdi Sanayi Sektörünü Değerlendirdi

Siirt doğumlu iş adamı Bedrettin Ekdi, geçen günlerde buluştuğu basın mensupları ile sanayi sektörü için altın değerinde değerlendirmelerde bulunarak sanayi sektörüne yön verecek açıklamalarda bulundu.

Siirt doğumlu iş adamı Bedrettin Ekdi, küçük yaşta ticarete atılmış, birçok sektörde başarı ile ilerledikten sonra günümüzün en başarılı iş adamlarından biri haline gelmiştir. Geçen günlerde buluştuğu basın mensupları ile sanayi sektörü için altın değerinde değerlendirmelerde bulunarak sanayi sektörüne yön verecek açıklamalarda bulundur. Sanayi sektörünün ülkemiz açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Ekdi, bu sektör ne kadar ilerler ise ülkemizde doğru orantılı olarak o kadar fazla ilerleyecektir, değerlendirmesinde bulundu. Bunun yanında sanayi sektöründeki bulunan firmaların daha fazla büyümeleri için birkaç tüyo vererek firmalara destek olduğunu açıklamayı ihmal etmedi

Ucuz İşçilik Yüksek Kalite

Sanayi sektörüne Avrupa üzerinden örnek veren Ekdi, firmaların ilk önce kendi ceplerini düşünmeden büyüme tarzlı hareketler sergilemesi gerektiğini dile getirdi. Bu büyüme tarzlı hareketlerin yapılabilmesi için üretilen ya da üretim sonrası destek sürecinde sanayi firmalarının, uygun fiyatlar çerçevesinde, hızlı ve kaliteli hizmetler sunması gerektiğini dile getirdi. Günümüzde zamanın çok değerli olduğunu dile getiren Ekdi, müşterinin sorunları ne kadar hızlı giderilirse müşterinin sizi tercih etme ihtimali o derece yükselecektir açıklamasında bulundu. Müşterinin hizmetinden daha çok kendi cebini düşünen sanayicilerin eninde sonunda kaybedeceğini düşünen Ekdi, müşteri odaklı olmadığınız sürece, kısa zaman içerisinde üretiminiz azalacak ve kar marjınız düşecek açıklamasını yaptı. Bunun yanında en kaliteli ürünleri en uygun fiyatlara bulmakta ve bunları yine uygun fiyatlar çerçevesinde müşterinin hizmetine sunması gerektiğini dile getirdi.

2018 Yılı Sanayiciler İçin Dönüm Noktası

2018 yılında devletin sanayi sektörüne hem maddi hem manevi, daha fazla destek sağlayacağını bildiren Ekdi, bu destek ile birlikte yabancı yatırımcıların daha fazla iç piyasaya gireceğini belirtti. Daha fazla yatırımcı gelmesinin sanayi sektörünün yükünün daha fazla ağırlaştıracağını ve firmaların doğru çalışma prensibi ile kısa sürede daha üst seviyelere geleceğini belirtti. Belirttiği şekilde müşteri odaklı olan firmalar, daha fazla yatırımcıyı kendine çekecek ve daha farklı alanlarda da büyüme imkanı sağlayacak, ve kar marjlarını daha yüksek seviyelere çıkartacağını dile getirdi.