Beklenen açıklama geldi! YÖK başkanı açıkladı! Üniversiteler yüz yüze eğitime devam edebilecek mi?

Beklenen açıklama geldi! YÖK başkanı açıkladı! Üniversiteler yüz yüze eğitime devam edebilecek mi?

Kahramanmaraş merkezli deprem faciasının ardından üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verileceği açıklanmıştı. YÖK Başkanı Erol Özvar, alınan kararlara ilişkin detayları paylaştı.

11 ili etkileyen Kahramanmaraş ve Gaziantep depremlerinin ardından yüz binlerce depremzede evsiz kalırken vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına üniversite yurtlarının hizmete açılmasına karar verildi. Bu karar doğrultusunda üniversite öğrencileri yurtları terk ederken okullarda eğitim ve öğretimin online olarak devam edeceği de açıklandı.

Üniversitelerin online eğitime geçecek olması birçok vatandaşın tepkisi ile karşılaşırken YÖK Başkanı Erol Özvar, dün yapmış olduğu basın açıklamasında üniversitelere yönelik alınmış olan resmi kararları bildirdi. Nisan ayı itibari ile yüz yüze eğitimin tekrar gündeme getirileceğini vurgulayan Özvar, deprem bölgelerinde bulunan üniversitelerin de farklı okullar ile eşleştirildiğini ve öğrencilerin ikinci dönemde o okullardan eğitim alacaklarını belirtti.

ÜNİVERSİTELERDE İKİNCİ YARIYIL NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

beklenen-aciklama-geldi-yok-baskani-acikladi-universiteler-yuz-yuze-egitime-devam-edebilecek-mi.png

Deprem felaketinin ardından üniversitelerin akademik takviminde değişikliğe gidildiğini belirten YÖK Başkanı Özvar, ikinci yarıyılda eğitim ve öğretime online olarak başlanacağını, nisan ayı itibari ile ise hibrit modelin masaya yatırılacağını ifade etti. YÖK Başkanı Özvar, 20 Şubat Pazartesi günü itibari ile üniversitelerde bahar döneminin başlayacağını bildirdi.

Güz döneminin sonunda düzenlenen bütünleme, tek sınav, final gibi sınavlara katılamayan öğrenciler için de bir düzenlemenin yapıldığını belirten Özvar, tüm sınavlar için kurul tarafından bir tarih belirleneceğini ve öğrencilerin o tarihte sınavlara girebileceklerini ifade etti.

DEPREM BÖLGELERİNDE BULUNAN OKULLAR İÇİN EŞLEŞTİRME KARARI!

Depremin üzerinden 13 gün geçmiş olmasına rağmen ilgili fay hattında artçı sarsıntılar meydana gelmeye devam ederken deprem bölgelerinde bulunan üniversiteler için eşleştirme kararının yürürlüğe girmiş olduğu öğrenildi. YÖK Başkanı Erol Özvar, dün yapmış olduğu açıklamada kurulca eşleştirilmelerine karar verilmiş olan ilgili üniversitelerin isimlerini şu şekilde açıkladı:

  • Adıyaman Üniversitesi- Atatürk Üniversitesi
  • Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi- Erciyes Üniversitesi
  • Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi- Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi
  • Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi- Gazi Üniversitesi
  • İskenderun Teknik Üniversitesi- Necmettin Erbakan Üniversitesi