Bir damat vakası da CHP'de

Bir damat vakası da CHP'de

Gülme komşuna gelir başına deyimi CHP'de gerçek oldu. Muğla Büyükşehir Belediyesinin CHP'li Başkanı Osman Gürün'ün Yardımcısı ve Başdanışmanı Yavuz Kayı'nın damadığı Avukat Mustafa Apaydın, FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kayı'nın kızı da FETÖ operasyonları kapsamında çalıştığı kamu kurumundan açığa alınırken konu CHP'de krize neden oldu. 

 

KEMAL BEY SESSİZ

 

FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan ancak daha sonra salıverilen ve tekrar tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile ilgili söylenmedik söz bırakmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu kendi belediyesi olduğunda sessizliğe büründü.

VEKİLLER RAHATSIZ

Bu arada açıkça dillendirilmese de bu durum CHP'nin Ege bölgesi milletvekilleri arasında büyük rahatsızlığa sebep oldu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün  Yavuz Kayı'yı görevden alacağı beklentisi tam bir hayal kırıklığı yarattı. Osman Gürün, vekillerin tavsiye ve baskılarına rağmen Kayı'yı görevden almaya yanaşmadı.

SON SÖZ KEMAL BEY'İN

Öte yandan vekiller Osman Gürün'ün Kayı'yı görevden almaması üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kapısını çaldı. Kayı'nın görevden alınmasını isteyen vekilleri dinleyen Kılıçdaroğlu, not almakla yetindi. Aradan aylar geçmesine rağmen Kemal Kılıçdaroğlu'nun da konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmaması ve girişimde bulunmaması vekillerin tepkisini çekti. Konu ile ilgili AVAZTÜRK'e konuşan ve adının açıklanmamasını isteyen bir vekil, "durumu kemal Bey'e açık açık anlattım. Yavuz Kayı'nın çoktan görevden alınması gerektiğini söyledim. Hadi Osman Gürün isteksiz davranıyor. Hiç olmazsa Kemal bey müdahale etmeliydi. Ancak o da susmayı tercih etti" dedi. 

AVAZTÜRK Özel