Bu dava sadece Sayın Erdoğan'ın davası mı?

Bu dava sadece Sayın Erdoğan'ın davası mı?

Yeni Konya Gazetesi Yazarı Recep Öğütücü köşesinde kaleme aldığı yazıda Erdoğan’ın yalnızlığına dikkat çekti. Vekillerin seçim öncesinde gerekli gayreti göstermediğine değinen Öğütücü, Karaman Milletvekili Recep Konuk’u bu değerlendirmenin dışında tuttu.

Yeni Konya Gazetesi Yazarı Recep Öğütücü'nün "Konuk’un Konuşmalarından Notlar" başlıklı o yazısı...

Geçen Çarşamba günü Çumra ilçemizde Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezinde Sayın Recep Konuk'u ağırladık. PANKO Birlik Başkanımız ve Karaman Milletvekilimiz Sayın Konuk, miting havasında anlamlı ve duygulu bir konuşma yaptı. Orada düşündüm; her eski milletvekilimiz ve yeni milletvekili adaylarımız böyle bir gayretin içinde olsa, böyle ilçe ilçe, köy köy gezse, Ak Partinin ve Sayın Erdoğan'ın zaferi göğüslemesi işten değil. Sayın Konuk'u dinlerken, "bugün aday olmayan diğer Konya milletvekillerimiz acaba nerede?” diye kendi kendime sordum. Bu dava sadece Sayın Erdoğan'la Sayın Konuk'un davası mı?

Evet, Sayın Recep Konuk'un Çumra'mızda ayrı bir ağırlığı ve sevgisi var. O Çumralıyı çok sever, Çumralı da Onu sever. Küçükten büyüğe herkes kendisini takdir ve sevgiyle karşılar, fikirlerine değer verir. Bugün Çumra'mızda işsizlik dibe vurmuşsa, her genç kız ve delikanlı kolayca iş bulup evlenebiliyorsa Sayın Konuk'un açtığı binlerce istihdam sayesinde. İş bulmak ve yuva kurmak isteyen her gencin ilk başvuru yeri Konya ve Çumra şeker. Konya Şekerin devamı olarak kurulan Çumra Şeker Entegre Tesisleri binlerce gencin iş ve aş bulmasını ve yuva kurmasını sağlamış, yem, un ve bisküvi fabrikalarıyla tarım ürünlerini çeşitlendirmiş, Konya ovasına, özelde Çumra ovasına bereket ve hareket getirmiştir.

İsmi adeta şekerle özdeşleşen Sayın Konuk'a "Şeker Başkan” desek daha doğru olur. Çünkü şeker denince Recep Konuk akla gelir, dilinden de şeker tadında sözler dökülür. Çarşamba günü Başkan Konuk'u dinlerken, TORKU destanının tesadüfen yazılmadığını, bu başarının arkasında hizmet sevdalısı, vizyon sahibi bir büyük gönül adamı, iş adamı ve devlet adamının olduğunu bir kez daha gördüm. Kendisine olan takdirim, saygım, sevgim bir kat daha arttı.

Evet, Sayın Başkan Konuk, Ak Partiye ve Sayın Erdoğan'a destek için yollara düşmüştü. Yeniden milletvekili adayı olmadığı halde Karaman'ı köy köy gezmiş, memleketi ve gözbebeği Çumra'ya da "aman yanlış yapmayın” diye uyarılarını ve hatırlatmalarını yapmak istemişti. Yaptığı tam bir devlet adamlığı sorumluluğu, tam bir vefa duygusunun tezahürüydü. Sayın Erdoğan hakkında çok değerli cümleler kurdu: "Bu seçimler her hangi bir seçim değil, yüz yılda bir gelen fırsattır. 24 Haziranda önümüzdeki yüz yılımızı oylayacağız. Sadece Erdoğan'a değil kendi geçeğimize oy vereceğiz. Cumhurbaşkanlığı Hükumet sisteminin mimarı, kurucusu, anası Sayın Erdoğan'dır. Tat kızın dilinden anası anlar. Çeyrek asırlık yönetim deneyimi ve siyasi hayatı olan Sayın Erdoğan, yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı olmalı, sistemi bir daha geri dönmeyecek şekilde yerleştirmeli ve bu ülkeyi istikrar içinde yönetmelidir. Yeni sistemle birlikte daha seri ve pratik kararlar alınacak ve ülke adeta koşacak. Bugün Konya ve Çumra Şeker olarak bunca başarıya imza atmışsak bunu da Tayyip Beyle birlikte yaptık” dedi Sayın Konuk.

Evet, Recep Konuk, duysal ve anlamlı konmasında güçlü bir devletin üç ayağından bahsetti. "Bir devletin dünya ülkeleri arasında sözü dinlenilir bir devlet olması için üç yönlü gücü olmalıdır: Siyasi güç, ekonomik güç, askeri güç. Tayyip Bey, 16 yıl boyunca oylarını artırarak bu ülkeyi istikrar içinde yönetti, dünya lideri olduğunu ortaya koydu, Kudüs konusunda ABD'ye karşı 135 ülkeyi bir araya getirebildi. Bu ülkenin milli gelirini üç kat, ihracatını beş kat büyüttü. Son iki yılda bütün badirelere rağmen ülke ekonomisi %7.4 büyüyerek Hindistan dışında bütün ülkelerin önünde yer aldı. Altay Tankını, Atak helikopterini, İHA ve SİHA'larını yaparak, yüzde altmış beş oranında kendi silahını üreterek askeri gücünü pekiştirdi, silah ambargolarına eyvallah etmez oldu. O yüzden Türkiye'nin bugün sözü dinleniyor, Suriye ve Irak içlerine operasyonlar yapabiliyor. Evet, yapılan duble yollar, tüneller, köprüler, hızlı tren yolları ekonomik atılımın altyapısıdır. Konya-Karaman- Mersin hızlı demir yolu hattıyla deniz Konya'ya geldi. Çünkü yatırımcı deniz kenarına gelir, yatırımcı denizle bağlantı ister. O yüzden artık yatırım açısından Konya'nın önü açık, Konya inanılmaz şekilde gelişecek” diye özetleyebileceğimiz bir konuşma yaptı Sayın Başkan.

Evet, Sayın Konuk bu etkili, bu ikna edici konuşmasını daha büyük kalabalıklara yapsaydı, kararsız oylar yanlış adreslere gitmeseydi diye iç geçirdim. Umardım ki bugün aday olmayan diğer eski Konya vekillerimiz de yollara düşseydi de, bu millete gerçekleri anlatsaydı diye de düşündüm. Ama ne yazık ki SKM'lerimizde, meydanlarımızda Konuk dışında eski milletvekillerimizi çok göremedim. Bir kez de Çumra'da Sayın Halil Ürün'ü gördüm. Sayın Konuk, nasıl bir kumaş olduğunu, ne kadar vefalı bir siyasetçi olduğunu seçim sürecinde gösterdi. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.

Sonuç olarak, Şeker Başkan'ın ağzından dökülen sözler Çumralıya şeker gibi geldi ve konuşmasının tadı damağımızda kaldı. Karasız seçmen için etkili oldu. Kalbi kara olmayan, önyargılı bakmayan herkes dersini aldı. Kalbi kararmışlara ne desen faydasız.

Sağ olun Başkanım, Konyalının size hem borcu var hem ihtiyacı. Konyalı sayenizde daha çok iş ve aş sahibi olacak, Konya ve Çumra Şeker sizinle daha çok büyüyecek, istihdam oluşturacak. Bundan böyle çocuğunuz gibi büyüttüğünüz Konya ve Çumra Şeker'e daha çok zaman ayıracaksınız. Konyalı da hep vefasını gösterecek. Hizmetlerini hep anmaya devam edecek.

www.yenikonya.com.tr