Bunu duyduktan sonra fındık kabuklarını bir daha atmayacaksınız! Meğer o hastalığa şifa oluyormuş

Bunu duyduktan sonra fındık kabuklarını bir daha atmayacaksınız! Meğer o hastalığa şifa oluyormuş

Fındık çok lezzetli hem de bir o kadar pahalıdır. Fındık kabuğundan bile yararlanmak mümkün. Hatta fındık kabukları ile demlenen çay o hastalığa çare oluyormuş.

Bunu duyduktan sonra fındık kabuklarını bir daha atmayacaksınız! Meğer o hastalığa şifa oluyormuş: Türkiye'de fındık Karadeniz Bölgesi'nde üretilmekte tüm Türkiye'de sevilerek tüketilmektedir. Kuruyemiş olarak ya da tatlılarda kullanılan bu ürünün kabuğunu hep atarız. Fakat bunu duyduğunuzda bir daha atmayacaksınız. Kabuğundan bile yararlandığımız fındık meğer kansere çare oluyormuş.

FINDIK KABUĞUNUN FAYDALARI NELER?

Fındığın içini yedikten sonra kabuğunu çöpe atıyoruz. Fakat kabuğundan demlenen çay ne mucizelere gebeymiş. Bunu duyanlar bir daha fındığın kabuğunu çöpe atmayacak. Peki fındığın kabuğunun ne gibi yararları var?

Fındık kabukları iyice yıkandıktan sonra kaynatarak çayı elde edilecek. Bu şeklide tüketildiğinde birçok hastalığa da çare olacak. Fındığın kabuğu içinde bulunan Paklitakseli adı verine bir maddeden dolayı kansere karşı iyi gelen bir etken haline gelmiştir. Uzun yıllardır tüketilen bu çay çok fazla insan tarafından bilinmiyor.

Yapılan laboratuvar çalışmaları gösteriyor ki fındığın içi kadar kabuğu da oldukça faydalı ve şifa deposu. Fındık kabuğu çayı kansere karşı savaşan hücre yenilemelerini sağlar. Ayrıca balgam sökücü özelliği bulunmaktadır. Bağırsak hastalıklarına da oldukça iyi gelmektedir.

Grip ve soğuk algınlığı gibi viral yollar ile bulaşan hastalıklara iyi gelir. Ayrıca yıllardan beri hamile kalamayan kadınlar tarafından tüketilen bu çay hamile kalma şansını da arttırıcı özelliğe sahiptir.

FINDIK KABUĞU ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Fındık kabuğunda bulunan zirai kimyasallar ile toz ve kirin iyice gitmesi için çayı demlenmeden önce mutlaka güzelce bol su ile yıkanmalıdır. Daha sonra bir avuç fındık kabuğunu bir litre suya ilave ederek kaynatın. Kaynadıktan sonra 5 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Daha sonra süzerek ortaya çıkan fındık kabuğu suyunu afiyetle tüketin.