Çankaya’da Amber Türkmen rüzgarı havayı tersine çevirdi: AK Parti ilk kez bu kadar iddialı

Çankaya’da Amber Türkmen rüzgarı havayı tersine çevirdi: AK Parti ilk kez bu kadar iddialı

AK Parti’nin istediği sonucu bir türlü alamadığı Çankaya’da Amber Türkmen rüzgarı esiyor. Her kesimde büyük ilgi gören AK Parti Çankaya adayı Türkmen, ilçedeki havayı tersine çevirmeyi başardı.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlerde AK Parti’nin nasıl bir sonuç alacağı merak edilen en önemli merkezlerden biri de Ankara’nın Çankaya ilçesi. AK Parti’nin istediği sonucu bir türlü alamadığı Çankaya’da, Belediye Başkan Adayı Amber Türkmen, ilçedeki havayı tersine çevirmeyi başardı.

Çankaya’nın hemen her semtini karış karış gezen ve dokunmadık birey bırakmamak üzere bir seçim stratejisi oluşturan Türkmen, AK Parti Çankaya İlçe teşkilatının da katılımları ile toplumun tüm kesimlerine dokunmayı başardı.

Gençlerden yaşlılara ve hatta çocuklara kadar herkesle diyalog kurmayı başaran Türkmen’e en çok ilgi gösterenlerin kadınlar ve gençler olması dikkat çekti.

“İnanıyorum ki bu yarışın kaderini gençler belirleyecek” diyen Türkmen, genç kitlenin en yoğun olduğu Bahçelievler başta olmak üzere tüm alanları adım adım gezerken, kimi zaman gençlerle gitar çalıp şarkılar söylüyor.

“Çankaya’nın ihtiyacı olan şeyin, insanın yüreğine uzanan samimi bir el olduğunu” belirten Amber Türkmen, Çankaya’da her kesimden ve sivil toplum örgütleri ile hemşehri derneklerinin de desteğini almayı başarmış.

Kimi zaman semt pazarlarında, kimi zaman kahvehanelerde kimi zaman gençlerin yoğun olarak zaman geçirdiği kafelerde herkese birebir temas ederek ilçe sakinlerinin bakış açısını tamamen değiştirmeyi başaran Amber Türkmen, “Başka bir Çankaya mümkün” sloganıyla da Çankaya’nın yüz çevrilen bölgeleriyle merkez arasındaki konfor farkını ortadan kaldırmayı vadediyor.

 

amber_turkmen2-001.jpg

 

amber_turkmen3.jpg

 

amber_turkmen6.jpg

 

amber_turkmen8.jpg

 

amber_turkmen4.jpg

 

amber_turkmen7.jpg

 

amber_turkmen10.jpg

 

amber_turkmen11.jpg

 

İsmi aday olarak ilk açıklandığında AK Parti çevrelerinde de şaşkınlığa sebep olan Amber Türkmen, geriye kalan süredeki performansı, ilçedeki pozitif enerjisi ve toplumun her kesiminden kabul gören tevazu ve samimiyeti ile sadece AK Parti’lilere değil hemen her kesime “bu sefer olacak galiba” dedirtmeyi başardı.

Türkmen’in, projelerinden bahsederken yanında köpeği bulunan hayvansever bir gencin sokak hayvanları ile ilgili sorusu üzerine verdiği, "Yıllardır evcil hayvan sahiplenmiş biri olarak bu canlıların yaşam haklarına karşı duyduğum derin bir hassasiyetim var. Bu yüzden hiçbir sakinimizin rahatsız olmayacağı ve hayvan dostlarımızın en iyi şartlarda yaşam süreceği, kameralar ile uzaktan izlenen merkezlerimiz olacak. Bu konuda emin olun, en az sizin kadar ben de bu sorunun çözülmesinde istekli ve kararlıyım" cevabıyla ne kadar hazırlıklı olduğunu da gösterdi.

 

AMBER TÜRKMEN KİMDİR?

 

Ankara’da dünyaya gelen Amber Türkmen, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinden 1995 yılında mezun oldu. 2009-2011 yıllarında TRT Ankara Radyosu İlk Kadın Müdürü olarak görev yaptı.

2011- 2014 yılları arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Daire Başkanı olarak görev yaptı. Bakanlıkta çalıştığı dönemde “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi”, “Türkiye’de Aile Birliğinin Güçlendirilmesi ve Korunması Eylem Planı”, “Trafik Dedektifleri Projesi”, “Aile İçi Şiddet Eğitim Projesi”, “Aile Değerlerinin Korunmasında Medyanın Rolü Eylem Planı” çalışmalarını yürüttü.

2014 yılı itibariyle TRT’ye dönen Türkmen, TRT Radyo Dairesi ve Müzik Dairesi Başkanlıkları görevini yürüttü.

 

AVAZTÜRK