Çavuşoğlu: ABD tarafını seçmeli

Çavuşoğlu: ABD tarafını seçmeli

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ABD'nin Suriye sınırında kurmayı planladığı 30 bin kişilik terör örgütü ordusu hakkında açıklamada bulundu.

ABD'nin Suriye sınırında kurmayı amaçladığı ve her türlü son teknolojiyle birlikte destek verdiği YPG/ PYD terör örgütü ordusu için Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri'nin bundan sonra tarafını seçmesi gerektiğini ifade ederek ya müttefikleri seçeceğini ya da terör örgütleri yanında yer alması gerektiğini belirtti.

TÜRKİYE’DE NASIL MÜCADE EDİLDİYSE SURİYE’DE DE ÖYLE MÜCADELE EDİLECEK

Irak'ta Suriye'de ve diğer ülkelerde teröristlerin yanında olan Amerika Birleşik Devletleri için Çavuşoğlu, Suriye'de terör örgütlerinin başı çektiği koalisyon adına açıklama yapmasının yanlış olduğunu aktardı. Türkiye'de PKK'ya karşı düzenlenen başarılı operasyonlarda nasıl mücadele edildi ise o şekilde Suriye'de de terör örgütü, alçak ve hain YPG/PYD ile de mücadele edileceğini bildiren Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri'nin tarafını seçmesi gerektiğini söyledi.cy-003.png

ABD’NİN TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI TARAFINI SEÇİP TAVRINI KOYMASI GEREKİYOR

Türkiye'nin Suriye'de başarılı operasyonlar yapmasına rağmen Amerika Birleşik Devletleri'nin Rakka’da verdiği sözü tutmadığını belirten Çavuşoğlu, yarın ABD’li mevkidaşı ile görüşeceğini dile getirerek açık ve net bir şekilde karar vermelerini ve ona göre tavır sergilemeleri gerektiğini söyleyeceğini belirtti.

TÜRKİYE TAVRINI ORTAYA KOYDU

Türkiye Suriye’de kurulması planlanan terör örgütü ordusuna karşı net bir tavır sergileyerek asla müsaade etmeyeceğini bir daha tüm dünyaya Çavuşoğlu’nun açıklamalarıyla göstermiş oldu. Bundan sonra atılacak adımların buna göre atılması ve kararların da bu doğrultuda alınması bekleniyor.