Chelsea’de yeni dönem başladı.

Chelsea’de yeni dönem başladı.

İngiltere Premier Lig’in son zamanlarda istediği düzeylere erişemeyen kulüplerinden olan Chelsea, Juventus kulübüne giden Sarri’den boşalan teknik direktör koltuğuna hoca arayışını sona erdirdi.

Geçtiğimiz sezon Premier Lig’i şampiyon Machester City ve ikinci sıradaki Liverpool’un ardından üçüncü sırada bitiren Chelsea, en son şampiyonluğu 2016/2017 sezonunda görmüştü. Bu sene de güvenilir bahis siteleri üzerinde Chelsea’nin şampiyonluğu için oldukça düşün oranlar verildiğini gördük. Zira, çok yüksek puanlarda sezonu tamamlayan Manchester City ve Liverpool kulüplerinin ikisinden birinin şampiyon olacağı da açık bir şekilde son haftalarda ortaya çıkmıştı.

 

Yine de ilk İtalya dışı teknik direktörlük kariyeri için geldiği Chelsea’de şampiyonluk görememiş olsa da Maurizio Sarri, bir UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanmayı başarmıştı.

 

Memleketi İtalya’nın en büyük kulüplerinden ve son 8 yılın İtalya Serie A şampiyonu olan Juventus’un başına gelme teklifini kaçırmayan Sarri, İtalyan devi Juventus ile Chelsea arasında bir süre belirsizliğe neden olmuş olsa da; geçtiğimiz günlerde Juventus ile anlaştığını açıklamıştı.

 

Bu anlaşmanın ardından ise Premier Lig’in başlamasına 1 aya yakın bir zaman kala yeni bir teknik direktör bulma problemi ile karşı karşıya kalan Chelsea’de bu sorun da kısa süre içerisinde çözülmüş oldu. Kulübün başına Chelsea’nin efsane isimlerinden Frank Lampard teknik direktör olarak getirildi.

 

Chelsea efsanesi, eski kulübüne ne kadar yakışacak?

 

Chelsea’nin en efsane futbolcularından biri olan Frank Lampard, 2001 yılından 2014 yılına kadar Chelsea’de aktif bir şekilde futbol hayatını devam ettirdi. 2014 yılında ise Amerika Birleşik Devletleri’nde bir kulüp olan New York City Football Club takımına transfer olan tecrübeli isim, futbol 2 Şubat 2017 tarihinde ise futbol kariyerini Amerika Birleşik Devletleri’nde sonlandırdı.

 

Bu tarihten sonra teknik direktörlük kariyerine geçiş yapan Frank Lampard, geçtiğimiz sezon ilk teknik direktörlük deneyimine Championship Ligi ekiplerinden Derby County ile başladı.

 

Derby County’nin başında çıktığı 46 maçın 20’sinden galibiyetle ayrılmayı başaran Lampard’ın ekibi, 14 maçta beraberlik ve 12 maçta mağlubiyet gördü. Ligi 74 puanla 6’ncı sırada tamamlayan Derby County ile play-off oynayan Lampard, bu mücadelede Aston Villa’ya kaybederek Premier Lig’e çıkmanın kıyısından döndü. Derby County ile Premier Lig’e çıkmaya çok yaklaşan ve çok kötü bir sezon geçirmeyen Lampard’ın yeni kulübü ise profesyonel futbol kariyerinin uzun bir zamanını geçirdiği ve efsane haline geldiği Chelsea kulübü oldu.

 

Chelsea kulübünden yapılan açıklamaya göre; teknik direktör koltuğunun emanet edildiği Frank Lampard ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı duyuruldu.

 

Futbol kariyerinde Chelsea forması ile 3 Premier Lig şampiyonluğu, 1 Şampiyonlar Ligi ve 1 de UEFA Avrupa Ligi zaferini kazanan Frank Lampard, aynı zamanda Chelsea kulübünün en golcü futbolcusu unvanını taşıyor.

 

Chelsea formasını giydiği 2001-2014 yılları arasında 211 gol atan Lampard, ligde attığı 147 gol ile hem kulübünün toplamda hem de ligde en fazla golü atan futbolcusu olma başarısını gösterdi.