CHP bunu konuşuyor: ‘DENİZ’ küstü…

CHP bunu konuşuyor: ‘DENİZ’ küstü…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski Genel Başkan ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ziyareti sırasında yaşananlar yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi.

CHP Eski Genel Başkan'ı Baykal’ın “Kemal beye söyleyin ziyarete gelmesin” uyarısına rağmen hastaneye giden Kılıçdaroğlu’nun görüşemeden kapıdan geri dönmesi soruları da beraberinde getirdi. gizemmm-002.jpg

GEÇERKEN UĞRADI TEPKİSİ

Edinilen bilgilere göre, Almanya’nın Münih şehrinde tedavisi süren Deniz Baykal ile Kemal Kılıçdaroğlu ile diyaloğu koptu. Kemal Kılıçdaroğlu yurt dışına giden Baykal ile ilgili her hangi bir yolla iletişim kurmadı. Bu durum Deniz Baykal başta olmak üzere yakın çevresinde kırgınlık ve küskünlük yarattı. Kılıçdaroğlu’nun programına doğrudan Baykal ziyaretini almayıp bir toplantıyı bahane ederek bu ülkeye gitmesi ve ardından da hastaneye gitmek istemesi tepkinin daha da artmasına neden oldu.

KİM GÖTÜRDÜ

Bu arada Kılıçdaroğlu cephesi de gerçekleşmeyen ziyaret nedeniyle sorgulamaya gitti. Baykal’dan gelen “Görüşmeyeceğim” uyarısına rağmen ziyaretin yapılması “Kemal beyi, görüşmeyeceğini bile bile hastaneye kim götürdü” sorusunun ortaya atılmasına yol açtı. Bu konuda da fatura Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında bulunan bazı muhalif isimlerin üzerine çevrildi.

GÖRKEMLİ KARŞILAMA

Öte yandan yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen şubat ayının ilk haftasında yapılacak olağan kurultay öncesinde gözler yeniden Deniz Baykal’a çevrildi. 200 dolayında üst kurul delegesini kontrol ettiği konuşulan Baykal’ın işareti beklenmeye başladı.

Ayrıca Deniz Baykal’ın 15 Şubat’ta yurda döneceği konuşulan Baykal’ın bunu erkene alabileceği de konuşulmaya başlandı. Baykal’ın 1 veya 2 Şubat günü yurda dönmesi olasılığına karşılık Kemal Kılıçdaroğlu, hava limanında kalabalık bir toplulukla karşılamak için çalışma yapılması talimatı verdiği bildirildi.