CHP bunu konuşuyor! Kemal Bey’in koltuğu hafta sonunda gidebilir...

CHP bunu konuşuyor! Kemal Bey’in koltuğu hafta sonunda gidebilir...

CHP'deki tartışma Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna gelip dayandı. MYK'da Mersin Milletvekili Fikri Sağlar için disiplin sürecini başlatmak için Parti Meclisi'ne havale edilmesi kulisleri hareketlendirdi. CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu'nun PM'

CHP'deki tartışma Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna gelip dayandı. MYK'da Mersin Milletvekili Fikri Sağlar için disiplin sürecini başlatmak için Parti Meclisi'ne havale edilmesi kulisleri hareketlendirdi. CHP  kulislerinde Kılıçdaroğlu'nun PM'den istediği kararı çıkaramaması halinde istifa edeceği konuşulmaya başlandı.

KRİTİK 24 SAAT

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin başlattıkları kurultay tartışmaları Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu zor durumda bıraktı. Muhaliflere karşı disiplin silahını çeken Kılıçdaroğlu, hiç beklemediği bir direnişle karşılaştı. Fikri Sağlar aleyhine MYK'da istediğini kolayca alan Kılıçdaroğlu bu hareketle aynı zamanda koltuğunu da PM'nin kararına bırakmış oldu.

KILIÇDAROĞLU İSTİFA EDEBİLİR

Öte yandan Kılıçdaroğlu, PM'yi de hafta sonunda toplama kararı aldı. Sert tartışmalarla geçmesi beklenen PM'de Fikri Sağlar'ın disipline sevk sürecinin oylanması beklenirken, Kılıçdaoğlu için de geri sayım başladı. 52 kişilik PM'de ilk kez küskünlerle ve listeyi delenlerle birlikte Kılıçdaroğlu'na muhalefet edenlerin sayısı çoğunluğu oluşturdukları ileri sürüldü. Oylamada Fikri Sağlar'ın  disiplin kuruluna sevki konusunda ret kararı çıkması halinde Kılıçdaroğlu'nun istifa edebileceği öne sürüldü.

AVAZTURK/Kürşat Türkdoğan