CHP ve HDP'li vekiller 15 Temmuz çantasını almadı

CHP ve HDP'li vekiller 15 Temmuz çantasını almadı

Genel Kurul sıralarına 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin fotoğraflarla görüntülerin bulunduğu "15 Temmuz 2016" yazılı şapkanın yer aldığı çantayı CHP ve HDP milletvekilleri almadı.

Başbakan Yıldırım, Genel Kurula gelişinde milletvekili sıralarının önünde bulunan Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve HDP Grup Başkanvekili Yıldırım ile tokalaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kürsüye çıkışında ve konuşmasının sonrasında alkışladı.

 

TBMM Genel Kurulu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla özel gündemle toplandı. Özel gündemli toplantıda Meclisi, TBMM Başkanı İsmail Kahraman yönetti.

Genel Kurula ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geldi, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan ve AK Parti Grubu Başkanı Binali Yıldırım salona girdi.

AK Parti milletvekilleri, Genel Kurul Salonuna giren Başbakan Yıldırım'ı ayakta alkışlayarak karşıladı. Binali Yıldırım, milletvekili sıralarının önünde bulunan Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ile tokalaştıktan sonra Bakanlar Kurulu sırası yerine AK Parti Grubu sıralarına oturdu.

 

Genel Kuruldaki özel birleşime Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, YSK Başkanı Sadi Güven, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Ankara Valisi Ercan Topaca, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, ATO Başkanı Gürsel Baran ile ASO Başkanı Nurettin Özdebir katıldı.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil ile bazı eski milletvekilleri, bakan yardımcıları, gaziler ve şehit yakınları da izleyiciler arasında yer aldı.

 

BÜYÜKELÇİLERDEN YOĞUN KATILIM

ABD Büyükelçisi John Bass'ın aralarında bulunduğu büyükelçi ve yabancı misyon şefleri ise özel birleşime yoğun katılım gösterdi.

Salona en son gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kürsüye gelişinde ve konuşmasının sonrasında alkışladı.