CHP’de Kurultay bir yana dünya bir yana

CHP’de Kurultay bir yana dünya bir yana

CHP’liler işi gücü bir yana bırakıp tüzük kurultayı için kolları sıvadı.

Yalova Milletvekili Muharrem İnce, tüzük kurultayını da güç gösterisine dönüştürmek için 100 bin imza toplamayı hedeflerken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu hamleyi boşa çıkarmak için tüzük değişiklik önerilerini üyelere kadar indirdi.

VİŞNELİK’TE TOPLANTI

CHP’de olağan kurultayda paylaşılamayan kozlar tüzük kurultayına taşındı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 9-10 Mart tarihlerinde tüzük kurultayı düzenleme kararı aldıklarını açıklar açıklamaz kulisler kaynamaya başladı. Muharrem İnce’nin yanı sıra Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner de sahaya indi. Böke ve Cihaner, iki gün önce bir grup arkadaşı ile birlikte ODTÜ’nün Vişnelik tesislerinde bir araya gelerek tüzük kurultayında izleyecekleri stratejiyi belirledi.

ÖNERİLER ALINDI

yandan, Kemal Kılıçdaroğlu da, Muharrem İnce’nin 100 bin imza toplama girişimini akamete uğratmak için kolları sıvadı. Milletvekillerine talimat veren Kılıçdaroğlu, tüzük değişiklik önerilerinin teşkilatlardan da toplanmasını istedi. Milletvekilleri, kendi değişiklik önerilerinin yanı sıra teşkilatlardan önerileri topladı. Hatta tüzük değişiklik önerileri üyelere de açıldı. Milletvekilleri tarafından toplanan tüzük değişiklik önerileri CHP Grup yönetimine iletildi.

AVAZTURK