CHP’de Timur’un fili kurultayı…

CHP’de Timur’un fili kurultayı…

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve bazı muhaliflerin “daha çok demokrasi” isteği ile açtıkları Tüzük kurultayı bayrağı tersine döndü.

Özgürlük-eşitlik ve daha adil ön seçim isteği ile yola çıkan muhalifler hazırlanan tüzük değişiklik taslağını görünce hayal kırıklığına uğradı. Muhaliflerden alınan değişiklik önerileri tüzük taslağına konulmazken, ön seçim tırpanlanırken, iplerin tamamen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eline verildiği görüldü.

HERŞEY KEMAL BEY İÇİN

CHP’li muhaliflerin Mart ayının ilk haftasında düzenlenecek Tüzük kurultayına bağladıkları umutları çabuk söndü. Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin “Cumhurbaşkanı adayını üyeler seçsin” önerisi dikkate alınmazken, üyeliklere de yeni kriter getirildi. Tüzükte üyeler “asıl” ve “destek” olarak iye ayrıldı. Ayrıca MYK üyelerinin bazılarının Parti Meclisi tarafından seçilmesi önerisi tüzük değişiklik taslağında yer alırken, genel muhasip yerel yönetimler, seçim ve teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcılarının Genel başkan tarafından belirlenmesi hükmü yer aldı. Tali genel başkan yardımcılıkları PM’nin seçimine bırakılması muhalifler tarafından, “Seçim yenilgisine ortak” bulunması olarak yorumlandı.

MYK VE PM ÜYELERİ BLEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMASIN

Öte yandan yine Muharrem İnce’nin sürekli olarak gündemde tuttuğu “iki genel seçimi kaybeden genel başkan bıraksın” önerisi de yine tüzük taslağında yer almadı. Ayrıca belediye başkan adaylarının belirlenmesinde de ön seçim önerisi görmezden gelinirken, bazı milletvekillerinin ise PM ve MYK üyelerinin yerel seçimlerde belediye başkan adayı olmalarını engellemek için öneride bulunduklarını ve bu hükmün taslakta yer almasını istedikleri ifade edildi.

İSTİFA İDDİALARI

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sağlık sorunları da CHP kulislerinde sürekli olarak konuşulması dikkat çekti. Kamuoyuna açıklananın aksine Kılıçdaroğlu’nun ciddi sağlık sorunu yaşadığı ve ikinci bir operasyona gireceği konuşulurken, kanıt olarak da Salı günkü grup toplantısında konuşmasını kısa tutması gösterildi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun sağlık sorunları nedeniyle istifa edebileceğine kadar bir dizi senaryo üretilirken bazı milletvekillerinin de yol ayrımına geldiği fısıltı ile de olsa konuşulmaya başlaması dikkat çekti. Bu isimlerin bazıları için adres İyi Parti bazıları içinse HDP gösterilmeye başlandı.

AVAZTURK