CHP’li Mansur Yavaş’a şantaj soruşturması

CHP’li Mansur Yavaş’a şantaj soruşturması

CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş’ın sahte senet skandalında ikinci perde. İşadamı Necmettin Kesgin, içinde müstehcen görüntüler olan bilgisayarla kendisine şantaj yaptığı gerekçesiyle Yavaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sahte senetle 600 bin doları tahsil etmek istediği gerekçesiyle para cezasına çarptırılan CHP, İP ve HDP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkında, adına sahte senet düzenlenen işadamı Necmettin Kesgin'e tehdit mesajları attığı gerekçesiyle daha önce "görevi kötüye kullanma ve kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçlarından iddianame hazırlanmıştı. Yavaş'ın bu kapsamda ifade vermesi beklenirken, yeni bir gelişme yaşandı.

İşadamı Necmettin Kesgin'in avukatı Özgür Ilgaz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na Mansur Yavaş hakkında suç duyurusunda bulundu. Yavaş'ın, Kesgin'e dava açtığı ve içerisinde müstehcen görüntü bulunduğunu belirttiği bilgisayarı 2014'ten beri elinde bulundurarak müvekkiline şantaj yaptığı ayrıca suç unsuru bilgisayarı savcılığa teslim etmediği belirtildi.

SUÇ İÇERİKLİ BİLGİLER VAR
Savcılığa sunulan dilekçede, Yavaş'ın 2017'de Ankara Adliyesi'ne başvurduğu ve elinde bulunan bilgisayarda suç içerikli bilgiler olduğunu söyleyerek suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Bunun üzerine soruşturma başlatıldığı ve imaj kopyası alınan bilgisayarda yapılan bilirkişi incelemesinde ise, müstehcen görüntülerin bulunduğu belirtildi.

SABAH